Asia Fest revine cu a şasea ediţie dedicată Turciei

Asia Fest revine cu a şasea ediţie dedicată Turciei
Asia Fest revine cu a şasea ediţie dedicată Turciei

Arte marţiale, K-pop, dans Bollywood, Cosplay, cultură şi gastronomie asiati , între 16 – 18 noiembrie în pavilionul C3 al Romexpo

Se apropie cu paşi repezi cea de- a VI-a ediţie a Festivalului Culturilor Asiatice- Asia Fest, ce va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3).

Deşi festivalul de anul acesta are ca ţară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar şi tradiţională, alături de filmul documentar şi delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului, iubitorii culturilor japoneze, coreene, indiene sau chineze vor avea multe de văzut şi de gustat la Asia Fest 2018. Programul de vizitare este: vineri, 16 noiembrie, 13:00 – 20:00, sâmbătă, 17 noiembrie şi duminică, 18 noiembrie, 10:00 -20:00. Intrarea la festival este 10 lei/zi, iar copiii sub 5 ani au acces gratuit.

Atracţia principală a Asia Fest este zona de food, cel mai mare spaţiu din România ce reuneşte exponenţii gastrononomiei asiatice. Aici, iubitorii de arome exotice se pot delecta cu sushi pregătit pe loc şi takoyaki, o adevărată emblemă a gastronomiei stradale japoneze, preparate şi îngheţată thailandeze şi libaneze, plăcinte şi dulciuri turceşti şi siriene, street food chinezesc şi indian şi, în premieră, preparate indoneziene. Vizitatorii pot lua acasă sosuri pentru raţa Pekin, condimente rare pentru curry şi masala, noori şi wasabi pentru sushi dar şi băuturi asiatice ca sake, lichiorurile Choya şi berea Asahi.

Şi, desigur, ca la orice eveniment unde Turcia este invitată, cafeaua şi ceaiul tradiţional vor fi la discreţie.

În zona de expoziţii şi produse din cadrul Asia Fest, pasionaţii pot lua acasă ceaiuri şi kimonouri din Japonia, cafea turcească, manga-uri, cărţi şi decoraţiuni coreene, henna dar şi cosmetice japoneze, indiene, indoneziene şi coreene extrem de rare şi pot afla mai multe despre fiecare ţară prezentă în cadrul festivalului de la centrele culturale dedicate.

Pe scenă pot fi văzute de către public concertul Aylin and The Lucky Charms, trupă formată din tineri muzicieni de top ai scenei de jazz din România, ce au în repertoriu compoziţii proprii, dar şi reinterpretări originale, aducând note retro sau orientale într-un mix rafinat de jazz şi pop dar şi recitalul unuia dintre cei mai apreciaţi artişti turci, Deniz Cem, ce a compus peste 50 de melodii în limba engleză, turcă şi în alte limbi de origine latină şi s-a făcut remarcat şi pe piaţa muzicală din România, şi al lui Serkan

Eruysal, solist roman de origine turcă, ce şi-a început cariera în Turcia în 1997, continuând-o apoi în România unde a cucerit publicul cu primul său single.

Alte momente cheie, fiecare de neratat pentru publicul pasionat, sunt cea de-a treia ediţie a festivalului K-Lovers, competiţie de dans şi de recitaluri de muzică coreeană, organizat de Ambasada Republicii Coreea la Bucureşti, finala concursului de kendama ZNDK 2018 unde cei mai buni jucători din România se vor întrece pentru titlu, tradiţionalul concurs de Cosplay dar şi dansurile tradiţionale indiene şi orientale şi parada de peste

90 de costume autentice din Japonia, Coreea, China, Turcia, India, Palestina, Afghanistan şi Indonezia, acompaniată de muzică live.

De asemenea, curioşii pot experimenta diverse ateliere de inspiraţie asiatică, de la henna indiană la mâncarea coreeană, de la picture pe apă turcească la sfaturi pentru călătoriile în Japonia. Pe toată durata festivalului va putea fi vizitată la etajul 1 al pavilionului expoziţia de textile indiene Vastram, organizată cu susţinerea Ambasadei Indiei la Bucureşti.

Programul complet de pe scenă şi din zona de ateliere poate fi găsit pe www.asiafest.eu.

Asia Fest este un dialog multicultural care celebrează cultura Asiei, aducând în Bucureşti, deseori în premieră, atât tradiţiile cât şi contemporanul din locuri pline de mister şi inspiraţie. Evenimentul îşi propune pe durata celor trei zile o călătorie până în cele mai îndepărtate colţuri ale marelui continent astfel încât iubitorii de cultură, atât tradiţională, cât şi contemporană, să poată experimenta îndepărtata Asie.

Programul în curând pe www.asiafest.eu şi pe pagina de Facebook Asia Fest.

Parteneri media: Kanal D, Magic FM, Radio România Cultural, Agerpres, România Liberă, Academia Caţavencu, Romania Journal, Kudika, Garbo, acasă.ro, eva.ro, Şapte Seri, Iqads, Smark, Bucătăraş, Gustos, Culinar, Reţete Culinare, Yumstops, PRwave, Iqool, The Trends, Ceaşca de Cultură, România Pozitivă, Bucharest City App, bookblog.ro, 100 de locuri, inoras.ro, Feeder, Coţofana Urbană, bucureşteni.ro, Kftele, Mujer, Fashion 8.



Citește și:

7 pași pentru a obține un bronz frumos și sănătos

Reţeta de paste cu spanac şi avocado - un deliciu de post

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies