Asortarea culorilor în vestimentație. Cum să combini frumos culorile ținutelor tale

Asortarea culorilor în vestimentație.
Asortarea culorilor în vestimentație. Cum să combini frumos culorile ținutelor tale

Află care sunt regulile de care trebuie să ții cont pentru a obține combinații cromatice corecte.

Asortarea culorilor în vestimentație. Principii de care să ții cont

Ce este Roata Culorilor?

Pentru a realiza combinații cromatice armonioase, trebuie să știți cât mai multe informații despre roata culorilor. Acest instrument a fost inventat în anul 1666 de Isaac Newton, fiind de fapt un cerc pe care este reprezentată toată paleta de culori ale spectrului vizibil. Cu ajutorul acestei roți, vei învăța cum să realizezi combinații armonioase.

Astfel, nu vei da greș niciodată în alegerea culorilor pieselor tale vestimentare.

Citeste si: Trenduri în modă în 2021

4 reguli pentru a asorta corect hainele

  1. Roata culorilor vă poate ajuta să combinați corect culorile prin îmbinarea nuanțelor care se află una lângă alta pe roată. De exemplu, portocaliul se va potrivi perfect cu galben și roșu.
  2. Culorile plasate în părți opuse pe roată sunt complementare. Spre exemplu, albastrul va fi complementar cu portocaliul.
  3. Trebuie să știți că nonculorile se potrivesc în orice combinație cu nuanțele de pe roată. Albul aduce luminozitate în orice variantă, iar negrul va veni în contrapunct, echilibrând culorile puternice.
  4. Dacă purtați o piesă vestimentară multicoloră, trebuie să optați pentru un element uni în completare, petru a echilibra outfitul.

cum sa combini culorile

Citeste si: Ce culori să alegi pentru gențile business

Cum să combini culorile ținutelor tale

Roșu este o culoare primară, care se va asorta perfect nu nuanțele de alb, verde, negru, violet și portocaliu. Integrează aceste culori în outfitul tău și vei obține o combinație care te va scoate în evidență.

Albastru face parte tot din categoria culorilor primare, putâd fi combinat cu succes cu o noculoare. În egală măsură, piesele vestimentare în nuanțe de albastru se vor potrivi cu elemente verzi, portocalii sau violet.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Nuanțele de galben fac casă bună cu albul, verdele, portocaliul și violetul.

De asemenea, un outfit care aduce împreună elemente galbene și negre va fi de mare efect.

În cazul pieselor vestimentare de culoare verde, trebuie să fiți atenți la nuanță. În funcție de aceasta, trebuie să alegeți culoarea pieselor care alcătuiesc restul ținutei. Întrucât există o multitudine de nuanțe de verde, acestea se pot combina cu aproape orice altă culoare.

Nuanțele de gri se potrivesc perfect cu alb, negru, albastru și maro.

asortare culori in vestimentatie

Citeste si: Ce culoare are rochia de nașă. Idei pentru cele care vor avea cununia vara aceasta

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Ce culori se poartă anul acesta

Pantone, expertul în culori, care stabilește adesea tendințele, a ales două nuanțe care vor fi în centru atenției în anul 2021. Este vorba despre galben iluminant și gri intens, două nuanțe care inspiră speranță și forță, în același timp.

Experții au afirmat că „Illumanatig Yellow” este o culoare strălucitoare, veselă, un simbol al vitalității, pe când nuanța „Ultimate Grey” inspiră siguranță și fiabilitate, în opinia acestora.

Astfel, Pantone intenționează să aducă în 2021 seninătate, căldură și speranță: „această asociere a culorii ne aduce forță și speranță. Trebuie să ne simțim încurajați și inspirați, acest lucru este esențial pentru spiritul uman", explică Leatrice Eiseman, director Executiv al Institutului de culoare Pantone.

Citeste si: Culori de ruj pentru șatene. Cele mai frumoase machiaje purtate de vedete cu păr șaten

 



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Actrita din „Tablou de familie” traieste pe picior mare! Cat plateste chiria lunara Gökçe Bahadır, pentru vila de lux in care locuieste alaturi de sotul sau

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies