Consumul zilnic de suc de portocale "facut in casa", prin urmare in intregime natural, ar imbunatati functiile cerebrale, sustine un studiu realizat de o echipa de cercetatori britanici de la Universitatea Reading.
"Functiile cognitive globale s-au imbunatatit semnificativ dupa cele doua luni in care s-a consumat suc extrem de concentrat in flavanoni", arata cercetatorii. Beneficiile nu sunt spectaculoase, dar ele exista in mod real indeosebi in privinta memoriei.
Specialistii apreciaza ca rezultatele ar trebui sa incurajeze o mai buna studiere a efectului alimentelor si al bauturilor bogate in flavanoni asupra capacitatilor cerebrale si mai ales asupra declinului cognitiv.
In afara de flavonoide, portocalele au o importanta cantitate de vitamina C si de carotenoide (beta-caroten, luteina), tot atatea elemente pretioase pentru sanatate", scrie wowbiz.ro.
"Functiile cognitive globale s-au imbunatatit semnificativ dupa cele doua luni in care s-a consumat suc extrem de concentrat in flavanoni", arata cercetatorii. Beneficiile nu sunt spectaculoase, dar ele exista in mod real indeosebi in privinta memoriei.
Specialistii apreciaza ca rezultatele ar trebui sa incurajeze o mai buna studiere a efectului alimentelor si al bauturilor bogate in flavanoni asupra capacitatilor cerebrale si mai ales asupra declinului cognitiv.
In afara de flavonoide, portocalele au o importanta cantitate de vitamina C si de carotenoide (beta-caroten, luteina), tot atatea elemente pretioase pentru sanatate", scrie
wowbiz.ro.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro