De multe ori, aceasta afectiune poate fi asimptomatica, insa nu inseamna ca pacientul nu este alergic la gluten.
Boala celiaca sau chiar celiachie este practic intoleranta la gluten, care se declanseaza la cei predispusi genetic in urma consumului de gluten (in mare parte provenind din cereale, paine, paste) si face parte din
Exista o serie de simptome care conduc la acest diagnostic, precum: balonare, flatulenta, durere abdominala, constipatie,dureri de cap, oboseala si chiar indigestie.
De cele mai multe ori, intoleranta la gluten apare ca urmare a unui regim de masa nediversificat, astfel incat organismul incepe sa opuna rezistenta, existand chiar dereglari de digestie. Anticorpii devin confunzi la patrunderea glutenului in stomac si declanseaza alarma de urgenta, astfel ca micii perisori ai stomacului actioneaza chiar impotriva acestuia.
Sursa
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro