Daca vrei sa prepari ceva bun in weekend, incearca aceasta reteta delicioasa.
Ingrediente
- 10 ardei grasi pentru umplut
- 2 ardei grasi pentru compozitie
- 2 cani cu orez
- 2 morcovi
-
- 2 rosii
- 1 legatura marar
- 2 linguri bulion
- 2 linguri ulei
- sare
piper
Mod de preparare
Se spala ardeii pentru umplut, se scot cotoarele (care se pastreaza!) si se scutura bine de seminte.
Intr-o tigaie in care am incins uleiul se pune la calit ceapa taiata marunt, morcovul dat prin razatoare si ardeiul gras taiat cubulete. Legumele se inabuse, nu se prajesc! Se adauga si rosiile taiate cubulete mici iar apoi orezul si putina apa.
Se tine pe foc pana cand scade zeama, apoi se condimenteaza dupa gust cu sare si piper si se aromeaza cu marar taiat marunt.
Cu aceasta compozitie se umple ardeii, se pun capacelele si se aseaza intr-o cratita in care punem apa atat cat sa ii acopere.
Se iau de pe foc si se servesc calzi.
Sursa
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro