Asta e cea mai buna reteta pentru o tochitura moldoveneasca! Afla ingredientul secret

Asta e cea mai buna reteta pentru o tochitura moldoveneasca! Afla ingredientul secret
Asta e cea mai buna reteta pentru o tochitura moldoveneasca! Afla ingredientul secret

Tochitura de porc este unul din felurile de mancare pe gustul romanilor si retetele difera de la o zona la alta. Tochitura moldoveneasca este cea mai apreciata.

Ingrediente pentru 4-5 portii:
* un kilogram de carne de porc (pulpa, costita slaba sau ceafa)* 150 grame untura, ulei sau slanina taiata cuburi mici
* 150-200 ml vin alb sec
* sare, piper, cimbru, foi dafin,
* 6-8 catei de usturoi

Mod de preparare:
Carnea de porc se taie cuburi (3x3 cm). Tochitura cea mai buna se face din carne foarte proaspata, un pic mai grasa (in niciun caz din muschiulet sau carne macra).


Intr-un ceaun din tuci se pune la topit untura ori slaninuta taiata cubulete (daca nu avem putem pune la incins cateva linguri de ulei, cat sa unga bine fundul ceaunului), apoi se aduga carnea.
Se amesteca cu o lingura/spatula din lemn pana se albeste carnea pe toate partile, apoi se aduga cate o cescuta de apa si se lasa la fiert. Cand scade mai adaugam cate un pic de apa si amestecam, asa incat carnea sa fiarba la foc scazut.

Se adauga sare dupa gust, piper, foi dafin si cimbru. Dupa ce scade apa si carnea capata acea culoare maronie se inabusa cu vin. Spre final se adauga usturoiul maruntit si se mai lasa la fiert 5-10 minute.
Tochitura moldoveneasca poate sa contina, dupa preferinte, carnaciori ori organe de porc (ficat si rinichi). Acestea trebuie adaugate in ceaun dupa ce friptura trage primul clocot. La un kilogram de carne se adauga cel mult 300 gr de carnaciori si 250 grame de organe, taiate cubulete.
Cand tochitura este aproape gata se pune la fiert mamaliguta si se prajesc ochiurile.
Cand totul este gata, pe o farfurie intinsa se aseaza in mijloc mamaliguta, deasupra se pune ochiul prajit cu branza sarata rasa deasupra iar in jurul mamaligutei se pune tochitura cu sos.

Sursa: adevarul.ro

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Ce lipsuri a avut Mirabela Dauer în copilărie. De ce mama și tatăl său nu au participat mai des la spectacolele sale? "Mama mea a venit de două ori în viața mea, tata niciodată!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies