Vinetele sunt legume specifice verii si sunt preparate in diverse moduri, de la salate, tocanite sau celebra zacusca nelipsita din camara oricarei gospodine. insa vinetele sunt si surse excelente de vitamine si numeroase substante cu rol benefic pentru organism.
Pe langa preparatele culinare deosebite care pot fi realizate din vinete, exista o sumedenie de beneficii pentru sanatate atunci cand le consumam. Vinetele sunt surse excelente de minerale, in special calciu si fier, care contribuie la functionarea corecta a organismului.
De asemenea, vinetele contin multe fibre si un nivel scazut de carbohidrati, care combat constipatia, previn diabetul si impiedica aparitia cancerului de colon, potrivit Adevarul.
Tot fibrele sunt responsabile de senzatia de satietate, motiv pentru care vinetele sunt indicate si in curele de slabire, mai ales ca au foarte putine calorii si o cantitate mare de apa, de aproximativ 95%. Totodata, vinetele sunt importante surse de antioxidanti, in special antociani, care protejeaza inima si previn deteriorarea celulelor, scazand semnificativ riscul de cancer, inflamatii si afectiuni neurologice.
Pentru a beneficia la maximum de vitaminele si mineralele din vinete si pentru a nu avea probleme cu digestia, acestea trebuie gatite la cuptor, fara mult ulei, doar asezonate cu condimente.
Sursa: wowbiz.ro
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro