In ayurveda, medicina traditionala indiana, ghimbirul are statut de medicament.
Asta pentru ca acest condiment-minune a dovedit ca are numeroase beneficii pentru sistemul digestiv si s-a aratat de folos in tratarea a numeroase probleme ale organismului.
Intareste sistemul imunitar
Intareste sistemul imunitar datorita cantitatii mari de antioxidanti, care reduc riscul de infectii sau afectiuni. De exemplu, o ceasca de ceai de ghimbir consumata zilnic poate reduce semnificativ riscul de accident vascular cerebral deoarece substantele active din ghimbir blocheaza depozitarea grasimilor pe artere, reduc nivelul de cholesterol rau si ajuta la prevenirea diferitelor forme de cancer, scrie doctorulzile.ro.
Combate cancerul si artrita
Datorita proprietatilor antiinflamatorii, consumul regulat ajuta pacientii cu artrita, neavand efecte secundare. Ceaiul din aceasta radacina s-a dovedit a fi eficient si in tratamentul bolnavilor de cancer, care fac chimioterapie. Sucul, consumat intr-o anumita concentratie, poate inhiba dezvoltarea celulelor canceroase. Specialistii au demonstrat ca planta impiedica dezvoltarea acestora, situate la nivelul colonului, ficatului sau ovarelor, dar opreste si vascularizarea tumorii.
Topeste grasimea
O varianta la indemana pentru a slabi e cura bazata pe ceai de ghimbir, pe care il puteti prepara foarte simplu, singuri, acasa. Asadar, pentru a slabi trebuie sa consumati de doua ori pe zi ceai din ghimbir, pe langa cele trei mese principale ale zilei.
Viagra naturala
Studiile stiintifice au demonstrat ca ghimbirul mai are si o intrebuintare mai putin obisnuita: actioneaza asemenea unei pastile destinate cresterii potentei sexuale. Astfel, tulburarile sexuale pot fi tratate cu ajutorul acestei plante aromate care imbunatateste circulatia sangvina si, indirect, actioneaza asupra organelor genitale.
Alte efecte benefice ale ghimbirului:
—actiune expectoranta (tuse, bronsita)
—imbunatateste nivelul unor enzime ale ficatului (alanin aminotransferaze — ALT si aspartat aminotransferaze — AST)
—contine de 180 de ori mai multe enzime pentru digestia proteinelor decat papaya
—se poate compara cu multe medicamente anti-ulcer
—efecte puternic analgezice — reduce prostaglandinele care, la randul lor, sensibilizeaza terminatiile nervoase
Mod de preparare: Radacina de ghimbir se da prin razatoare pana se obtin doua-trei lingurite de razatura. Peste ghimbir se toarna apa fierbinte, care a clocotit.
Acoperim mixtura, lasand-o cateva minute sa infuzeze bine. Ulterior se poate adauga si suc proaspat de lamaie, dupa preferinta.
Cand se raceste, putem pune si o lingurita de miere (de tei sau salcam). Il trecem printr- o strecuratoare ca sa scapam de razatura si il consumam cat este cald.
Sursa: wowbiz.ro
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro