Asta e cozonacul de post fara framantare! VEZI o reteta simpla si gustoasa

Asta e cozonacul de post fara framantare! VEZI o reteta simpla si gustoasa

Putem prepara un cozonac gustos si de pufos fara niciun ou, fara lapte si unt, dar si fara sa mai pierdem timpul cu framantarea lui. Iata o reteta simpla si savuroasa de cozonac de post fara framantare.

 

Ingrediente:
500 gr faina alba tip 000 Pambac
40 gr drojdie proaspata
250 ml suc de portocale
100 gr zahar
80 ml ulei
2 plicuri zahar vanilat
coaja rasa de lamaie sau portocale
1 lingurita rasa de sare
Umplutura la alegere sau in amestec:
rahat si/sau ciocolata neagra de post (sau 3 linguri cacao)
200 gr nuca macinata
Mod de preparare: Se amesteca sucul de portocale cu zaharul si se pun intr-un vas la incalzit. Apoi, in acest amestec caldut (nu fierbinte!) se adauga drojdia si se lasa la dospit intr-un „crater“ facut in faina cernuta inainte intr-un lighean/bol. Cand drojdia incepe sa „fiarba“, se adauga si zaharul vanilat, coaja rasa de lamaie/portocale, sarea si se amesteca bine cu toata faina (doar se amesteca, nu se si framanta).
Daca mai este nevoie de lichid, se adauga apa sau suc de portocale incalzit. Aluatul obtinut trebuie sa fie elastic, nu foarte tare, scrie Adevarul.
Ligheanul cu aluatul se acopera cu un prosop curat si se lasa o ora la dospit (pana cand isi dubleaza volumul). Apoi, cu mainile use cu ulei, impartiti aluatul in doua parti egale si intindeti-le ca pe foi. Puneti pe fiecare dintre ele umplutura dorita, rulati-le si realizati cu ele o impletitura. Asezati impletitura intr-o tava de cozonac bine unsa cu ulei si tapetata cu faina (sau captusita cu hartie de copt) si mai lasati cozonacul inca o ora la crescut, la temperatura camerei, tot acoperit cu un prosop curat. Se introduce in cuptorul preincins la 180 de grade Celsius si se lasa la copt 35-50 de minute. Dupa o jumatate de ora, este bine sa verificati daca este destul de copt cu ajutorul unui bat pentru frigarui.
Sursa:Wowbiz.ro

Ingrediente:

500 gr faina alba tip 000 Pambac
40 gr drojdie proaspata
250 ml suc de portocale
100 gr zahar
80 ml ulei
2 plicuri zahar vanilat
coaja rasa de lamaie sau portocale 
1 lingurita rasa de sare 

Umplutura la alegere sau in amestec:

rahat si/sau ciocolata neagra de post (sau 3 linguri cacao)200 gr nuca macinata

Mod de preparare: Se amesteca sucul de portocale cu zaharul si se pun intr-un vas la incalzit. Apoi, in acest amestec caldut (nu fierbinte!) se adauga drojdia si se lasa la dospit intr-un „crater“ facut in faina cernuta inainte intr-un lighean/bol. Cand drojdia incepe sa „fiarba“, se adauga si zaharul vanilat, coaja rasa de lamaie/portocale, sarea si se amesteca bine cu toata faina (doar se amesteca, nu se si framanta). Daca mai este nevoie de lichid, se adauga apa sau suc de portocale incalzit. Aluatul obtinut trebuie sa fie elastic, nu foarte tare, scrie Adevarul.

Ligheanul cu aluatul se acopera cu un prosop curat si se lasa o ora la dospit (pana cand isi dubleaza volumul). Apoi, cu mainile use cu ulei, impartiti aluatul in doua parti egale si intindeti-le ca pe foi. Puneti pe fiecare dintre ele umplutura dorita, rulati-le si realizati cu ele o impletitura. Asezati impletitura intr-o tava de cozonac bine unsa cu ulei si tapetata cu faina (sau captusita cu hartie de copt) si mai lasati cozonacul inca o ora la crescut, la temperatura camerei, tot acoperit cu un prosop curat. Se introduce in cuptorul preincins la 180 de grade Celsius si se lasa la copt 35-50 de minute. Dupa o jumatate de ora, este bine sa verificati daca este destul de copt cu ajutorul unui bat pentru frigarui.

Sursa: Wowbiz.ro

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

 

Citește și: Cum a aflat Daniela Iliescu că este însărcinată: Culiță Sterp în culmea fericirii „Îs două? Nu cred”- kanald.ro

Citește și: Șoșoacă despre Călin Georgescu: E un...- stirilekanald.ro



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Horoscop 3 decembrie 2024. O zodie va primi o veste extrem de importantă

Bendeac a șocat toată țara după moartea lui Cotabiță! De ce nu a vrut să se împace cu el

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

Orgoliul și mândria l-au ţinut pe Mihai Bendeac departe de Gabriel Cotabiţă: "Iartă-mă. Deși e prea târziu. Mi-am dovedit că sunt un om prea mândru"

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Răsturnare uluitoare de situație în Casa iubirii! Moldo și Kiprianos, în pragul eliminării! Cine a părăsit emisiunea? Andreea Mantea a făcut anunțul tulburător

Rezultate oficiale alegeri prezidențiale 2024. Călin Georgescu, pe primul loc cu peste 2 milioane de voturi, după numărarea a 99,9% din procesele verbale. Elena Lasconi îl depășește pe Marcel Ciolacu în lupta pentru locul 2 - HARTA votului