Variatiile de temperatura din aceasta perioada afecteaza mai ales femeile.
Afectiunea se manifesta primavara si toamna, cand noptile sunt reci, iar ziua, daca este soare, temperatura poate urca spre 18-20 grade. Acest stres termic genereaza tulburari neuroendocrine, mai ales la femei, avertizeaza medicul ginecolog Gabriel Lemnete.
”Uneori, se pot produce tulburari ale ciclului menstrual, dar cel mai adesea se observa o stare de oboseala excesiva, irascibilitate, apar insomnii si caderea parului, spune dr.
Gabriel Lemnete. Organismul este supus unor eforturi de adaptare, din cauza variatiilor de temperatura, accentuate de umiditatea din aer, specifica sezonului.
”Pentru a rezista stresului din perioada aceasta de schimbari bruste ale vremii, recomand evitarea oboselii si vitaminizarea, în special prin legume si fructe", spune dr. Gabriel Lemnete.
Sursa
Afectiunea se manifesta primavara si toamna, cand noptile sunt reci, iar ziua, daca este soare, temperatura poate urca spre 18-20 grade.
Acest stres termic genereaza tulburari neuroendocrine, mai ales la femei, avertizeaza medicul ginecolog Gabriel Lemnete.
”Uneori, se pot produce tulburari ale ciclului menstrual, dar cel mai adesea se observa o stare de oboseala excesiva, irascibilitate, apar insomnii si caderea parului, spune dr. Gabriel Lemnete. Organismul este supus unor eforturi de adaptare, din cauza variatiilor de temperatura, accentuate de umiditatea din aer, specifica sezonului.
”Pentru a rezista stresului din perioada aceasta de schimbari bruste ale vremii, recomand evitarea oboselii si vitaminizarea, în special prin legume si fructe", spune dr.
Gabriel Lemnete.
Sursa Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro