Iti plac sandvisurile, insa te feresti de ele pentru ca stii ca ingrasa? Uite cum sa prepari unul cu vinete, foarte sanatos si sarac in calorii.
Ingrediente 4 portii:
3 vinete medii
2 linguri de ulei de nuca de cocos
sare de mare si piper proaspat macinat
2 ardei grasi galbeni
12 rosii uscate la soare
1 vocado
16 frunze mici de busuioc
Mod de preparare:
Taie fiecare vanata pe lungime in felii. Ia feliile si punele pe o tava de copt.
Clatiti bine feliile de vinete si usucati-le.
Se incalzeste o tigaie mare la foc mediu. Adaugati uleiul de nuca de cocos si asteptati pana devine stralucitor. Adauga feliile de vinete. Gatiti pana cand se rumenesc, aproximativ 3 minute pe fiecare parte. Se pun la scurs pe un prosop de hartie. Se presara cu sare si piper.
Ardeiul gras se pune pe gratar, sau pe o tigaie gratar, preincalzita la foc mare. Aranjati ardeii intregi pe gratar si gatiti pana cand pielea este carbonizata, aproximativ 5 minute pe fiecare parte. Puneti ardeii intr-o punga de hartie. Aceasta permite pielii sa fie indeparteze cu usurinta. Se lasa sa se raceasca aproximativ 20 de minute. Taiati ardeii grasi in fasii.
Taie si rosiile uscate in fasii.
Pentru ansamblarea sandvis-ului, pune o felie de vanata pe o farfurie, adauga un strat de crema de avocado, felii de ardei prajit, rosii uscate, si frunze de busuioc. Pentru a completa sandvis-ul, pune o alta felie de vanata pe partea de sus.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro