Simplu de facut, din aluatul de clatite se pot prepara atat feluri sarate, cat si deserturi, clatite cu zahar, cu dulceata, flambate si chiar suprapuse pentru a forma un tort.
Ingrediente pentru 10 clatite:
100 grame faina,
300 ml de lapte rece (care poate fi inlocuit cu tot atata apa minerala – pentru varianta de post),
doua oua (la care se renunta in varianta de post),
o lingura de zahar,
o lingura de ulei,
o lingurita de
un praf de sare un praf de bicarbonat.
“Ingredientele se amesteca, de preferinta cu mixerul, pana se obtine o compozitie omogena, fara cocoloase. Se ia cu un polonic si se toarna, pe rand, compozitia intr-o tigaie incinsa (daca tigaia este de calitate, nu este nevoie sa puneti ulei. Daca are, insa, aderente, este bine sa puneti, inainte de prima clatita, cateva picaturi de ulei). Se lasa fiecare clatita la rumenit cate doua – trei minute pe fiecare parte, dupa care se iau pe o farfurie, puse una peste alta. Odata coapte, se pune umplutura – dupa preferintele si imaginatia fiecaruia. Putem opta pentru gem, ciocolata, ciocolata si nuca, branza dulce cu zahar si galbenus, fructe sau frisca”, ne-a explicat tanti Maria Popa.
Sursa, sursa foto: Adevarul.ro
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro