Asta e secretul pentru cele mai gustoase si pufoase clatite!

Asta e secretul pentru cele mai gustoase si pufoase clatite!
Asta e secretul pentru cele mai gustoase si pufoase clatite!

Simplu de facut, din aluatul de clatite se pot prepara atat feluri sarate, cat si deserturi, clatite cu zahar, cu dulceata, flambate si chiar suprapuse pentru a forma un tort.

 

Ingrediente pentru 10 clatite:
100 grame faina,
300 ml de lapte rece (care poate fi inlocuit cu tot atata apa minerala – pentru varianta de post),
doua oua (la care se renunta in varianta de post),
o lingura de zahar,
o lingura de ulei,
o lingurita de lamaie rasa,
un praf de sare un praf de bicarbonat.
“Ingredientele se amesteca, de preferinta cu mixerul, pana se obtine o compozitie omogena, fara cocoloase. Se ia cu un polonic si se toarna, pe rand, compozitia intr-o tigaie incinsa (daca tigaia este de calitate, nu este nevoie sa puneti ulei. Daca are, insa, aderente, este bine sa puneti, inainte de prima clatita, cateva picaturi de ulei). Se lasa fiecare clatita la rumenit cate doua – trei minute pe fiecare parte, dupa care se iau pe o farfurie, puse una peste alta.
Odata coapte, se pune umplutura – dupa preferintele si imaginatia fiecaruia. Putem opta pentru gem, ciocolata, ciocolata si nuca, branza dulce cu zahar si galbenus, fructe sau frisca”, ne-a explicat tanti Maria Popa.
Sursa, sursa foto: Adevarul.ro

Ingrediente pentru 10 clatite:

100 grame faina, 
300 ml de lapte rece (care poate fi inlocuit cu tot atata apa minerala – pentru varianta de post), 
doua oua (la care se renunta in varianta de post), 
o lingura de zahar, 
o lingura de ulei, 
o lingurita de

lamaie rasa, 
un praf de sare un praf de bicarbonat. 

“Ingredientele se amesteca, de preferinta cu mixerul, pana se obtine o compozitie omogena, fara cocoloase. Se ia cu un polonic si se toarna, pe rand, compozitia intr-o tigaie incinsa (daca tigaia este de calitate, nu este nevoie sa puneti ulei. Daca are, insa, aderente, este bine sa puneti, inainte de prima clatita, cateva picaturi de ulei). Se lasa fiecare clatita la rumenit cate doua – trei minute pe fiecare parte, dupa care se iau pe o farfurie, puse una peste alta.
Odata coapte, se pune umplutura – dupa preferintele si imaginatia fiecaruia. Putem opta pentru gem, ciocolata, ciocolata si nuca, branza dulce cu zahar si galbenus, fructe sau frisca”, ne-a explicat tanti Maria Popa.

Sursa, sursa foto: Adevarul.ro

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

 



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Ce demersuri a început să facă Adriana Bahmuțeanu pentru copiii ei minori. „Eu nu știu ce e la mijloc, este o combinație pe care nu am înțeles-o.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies