Asta e supa miraculoasa care te scapa de toate problemele de sanatate!

Asta e supa miraculoasa care te scapa de toate problemele de sanatate!

Chiar daca cuvantul „ciorba” este foarte cunoscut tuturor romanilor, termenul „supa de oase” este privit cu oarecare suspiciune.

 

Conform unui vechi proverb sud american, „o supa de oase buna poate reinvia mortii”. Desigur nu este un panaceu, dar multele beneficii ale acesteia au fost recunoscute si pretuite de multe popoare traditionale de-a lungul timpului, fiind apoi demonstrate si stiintific.
Stiinta valideaza acum ceea ce bunica noastra stia. Supa de oase contine minerale care sunt mai usor absorbite de organism. Contine substante benefice din cartilaj si tendoane, cum sunt condroitinul sulfat si glucosamina, care sunt acum vandute ca suplimente scumpe pentru artrita si dureri de articulatii.
Pretioasa gelatina care se formeaza in urma unei supe concentrate de oase s-a demonstrat a fi benefica in tratamentul multor afectiuni cronice, incluzand ulcerul, anemia, diabetul, distrofia musculara si chiar cancer. Are efecte antiinflamatorii, antimicrobiene si calmante (contribuind la un somn mai linistit.)
Supa de oase este foarte benefica pentru vindecarea sistemului gastrointestinal, fiind inclusa in tratarea multor afectiuni care au la baza disfunctii la acest nivel. Sanatatea noastra este in mare parte dependenta de sanatatea tractului intestinal.
Supa de vita
aprox. 2-3 kg de oase de vita de diferite feluri, cu maduva si putina carne
2-3 L de apa filtrata
3-4 linguri de otet de  mere nefiltrat, bio
2-3 cepe, taiate in bucati mari
3 morcovi taiati in bucati mari
1-2 teline taiate in bucati mari
cateva fire de cimbru
1 lingurita de piper boabe zdrobite
l legatura de patrunjel tocat
Pune oasele de vita intr-o oala de inxo mare si acopera cu apa si otet si lasa sa stea o ora.
Optional, poti rumeni in cuptor la foc mic bucatile de oase care au mai multa carne; adauga-le apoi la celelalte bucati din oala, impreuna cu legumele. Mai adauga apa daca este necesar. Adu la punctul de fierbere si indeparteaza spuma de deasupra. Redu apoi focul la minim, adauga cimbrul si piperul. Aceasta supa poate sa fiarba intre 12 si 72 de ore. (Este o ocazie buna de a folosi oala electrica – slow cooker!)  Cu putin inainte de a opri focul, adauga patrunjelul si mai fierbe inca 10 minute. Opreste focul si strecoara bine lichidul. Consuma-l ca atare, in retetele de sosuri, sau in oricare reteta cu carne si/sau legume, care necesita lichid pentru gatire.
Sursa: sanatatemetabolica.com

Conform unui vechi proverb sud american, „o supa de oase buna poate reinvia mortii”. Desigur nu este un panaceu, dar multele beneficii ale acesteia au fost recunoscute si pretuite de multe popoare traditionale de-a lungul timpului, fiind apoi demonstrate si stiintific.

Stiinta valideaza acum ceea ce bunica noastra stia. Supa de oase contine minerale care sunt mai usor absorbite de organism. Contine substante benefice din cartilaj si tendoane, cum sunt condroitinul sulfat si glucosamina, care sunt acum vandute ca suplimente scumpe pentru artrita si dureri de articulatii.

Pretioasa gelatina care se formeaza in urma unei supe concentrate de oase s-a demonstrat a fi benefica in tratamentul multor afectiuni cronice, incluzand ulcerul, anemia, diabetul, distrofia musculara si chiar cancer. Are efecte antiinflamatorii, antimicrobiene si calmante (contribuind la un somn mai linistit.)

Supa de oase este foarte benefica pentru vindecarea sistemului gastrointestinal, fiind inclusa in tratarea multor afectiuni care au la baza disfunctii la acest nivel. Sanatatea noastra este in mare parte dependenta de sanatatea tractului intestinal.

Supa de vita

aprox. 2-3 kg de oase de vita de diferite feluri, cu maduva si putina carne
2-3 L de apa filtrata
3-4 linguri de otet de  mere nefiltrat, bio
2-3 cepe, taiate in bucati mari
3 morcovi taiati in bucati mari
1-2 teline taiate in bucati mari
cateva fire de cimbru
1 lingurita de piper boabe zdrobite
l legatura de patrunjel tocat

Pune oasele de vita intr-o oala de inxo mare si acopera cu apa si otet si lasa sa stea o ora. Optional, poti rumeni in cuptor la foc mic bucatile de oase care au mai multa carne; adauga-le apoi la celelalte bucati din oala, impreuna cu legumele. Mai adauga apa daca este necesar. Adu la punctul de fierbere si indeparteaza spuma de deasupra. Redu apoi focul la minim, adauga cimbrul si piperul. Aceasta supa poate sa fiarba intre 12 si 72 de ore. (Este o ocazie buna de a folosi oala electrica – slow cooker!)  Cu putin inainte de a opri focul, adauga patrunjelul si mai fierbe inca 10 minute. Opreste focul si strecoara bine lichidul. Consuma-l ca atare, in retetele de sosuri, sau in oricare reteta cu carne si/sau legume, care necesita lichid pentru gatire.

Sursa: sanatatemetabolica.com

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

 

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat