Indispensabil de pe masa de Paşte a românilor, acest aliment este şi nebănuit de sănătos.
Carnea de miel, deşi considerată de unii drept o carne grea, este bogată în seleniu, mineral care combate cu succes astmul. Mai mult, 100 de grame conţin: 30,4g proteine, 9,4g de grăsime, 215 calorii, 1,2g de fier şi 95 mg colesterol.
Sursă bogată de proteine
100 grame de carne de miel asigură 60% din necesarul zilnic pentru un adult.
Previne anemia
Carnea de miel este bogată, de asemenea, în vitamina B12, necesară în formarea celulelor roşii din sânge, în prevenirea anemiei, pentru un sistem nervos sănătos şi pentru metabolizarea proteinelor, grăsimilor şi carbohidraţilor
Previne demenţa
Vitamina B3 sau niacina este un alt element benefic conţinut de carnea de miel. Aceasta asigură o protecţie de neegalat împotriva demenţei şi a altor boli cognitive ce vin o dată cu vârsta.
Menţine sănătatea sistemului digestiv
Niacina este totodată indispensabilă unei pieli sănătose şi pentru buna funcţionare a tractului gastro-intestinal.