Sucul de cartof crud tratează aciditatea gastrică, ulcerele, calmând şi cicatrizând mucoasele digestive.
Este şi un bun antispastic, diuretic şi emolient. Totodată, pentru chinuitoarele dureri de cap, însoţite de multe ori şi de insomnii, sucul de cartof este un remediu excelent.
Dacă, timp de o săptămână, veţi bea în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol, 50 ml de suc de cartof crud în combinaţie cu 100 ml de apă caldă, veţi rezolva multe dintre problemele dumneavoastră de sănătate, scrie doctorulzilei.ro.
Ca toate sucurile proaspete, şi cel de cartof se alterează destul de repede, motiv pentru care trebuie extras şi consumat imediat.
Cele mai spectaculoase rezultate ale acestui tratament au loc la bolnavii diagnosticaţi cu artrită. Sucul, la prepararea căruia se folosesc doar cartofi din soiurile rozalii, conţine hidraţi de carbon, lipide, săruri minerale şi vitaminele B1, B6, C şi K. Astfel, produsul devine eficient şi în demineralizări şi dezechilibrări de nutriţie sau în diabet.
Sucul de cartofi poate combate hipertensiunea, gastrita, durerile de cap, ulcerul gastric, ulcerul duodenal şi diabetul.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro