Medicul nutritionist Mihaela Bilic iti spune care e treaba cu slabitul. Iata care sunt vinovatii.
"De multe ori suntem pierduti, nu intelegem ce se intampla, pistele se infunda, enigma ramane nedezlegata.
In principiu situatia merita simplificata si cercetata pe 3 directii: ne ingrasam din carbohidrati, din caloriile concentrate in grasimi si din cantitatea mare de mancare.
1- carbohidratii ingrasa prin 2 mecanisme: fainoasele(amidonul) daca depaseste o portie cat palma si fructoza(zahar, suc de fructe, miere, alcool) indiferent cat de putin am manca
Citeste si: O farmacistă din Japonia a slăbit 18 kilograme cu APĂ caldă. Ce presupune dieta
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citeste si: Cancerul de sân. Care sunt primele simptome. Dacă observi asta, mergi imediat la medic până nu e prea târziu
2- grasimile au multa energie concentrata intr-un volum mic(dublu decat zaharul) asa ca ne putem pacali usor la cantitate cand mancam "putin" ulei, unt, alune si migdale, cascaval, salam sau produse de patiserie
Cand am clarificat acesti 2 suspecti, cand am scazut fainoasele la o felie de paine(sau 2 linguri orez/cartof), cand dulciurile ajung sa fie consumate foarte rar, cand am invatat sa masuram uleiul cu lingura sau sa-l inlocuim cu sos de rosii sau de iaurt, nu mai ramane decat cantitatea- portii mai mici sau mese mai putine.
Alti vinovati nu exista, oricat am cauta. Asa ca in filmul politist "cine mi-a omorat silueta" va invit sa descoperiti cu atentie si rabdare criminalul, el se ascunde in farfuria voastra si uneori pare atat de nevinovat", scrie Mihaela Bilic pe Facebook.