Cercetatorii indica faptul ca fibrele din aceste alimente au capacitatea de a preveni ca organismul sa absoarba si sa asimileze rapid caloriile prezente.
Cele mai recente descoperiri stiintifice atesta faptul ca fasolea, lintea si nautul par a fi noile super-alimente. In cadrul unui studiu publicat recent in revista American Journal of Clinical Nutrition, s-au analizat 21 de testari clinice cu peste 900 de participanti. Concluzia este ca prin adaugarea in dieta a 65 de grame din aceste alimente bogate in fibre, se poate ajunge la scopul final – slabire si mentinerea greutatii.
Toate acestea fara a numara calorii, fara cure de slabire drastice si fara a face sport in exces.Cercetatorii indica faptul ca fibrele din aceste alimente au capacitatea de a preveni ca organismul sa absoarba si sa asimileze rapid caloriile prezente. De asemenea, ele sunt bogate in minerale, vitamine si antioxidanti; de fapt, fasolea rosie are compusi antioxidanti similari cu cei din fructele de padure. Deci per total, includerea acestor boabe in regimul alimentar poate ajuta pe termen lung, deoarece au proprietati benefice pentru sanatate.
Aceste alimente pot fi folosite ca inlocuitor pentru altele: de pilda, carnea din burgeri si omlete se inlocuieste cu fasole, iar produsele amidonoase (pastele sunt un bun exemplu) cu linte. Faina de naut se poate utiliza cu succes, aceasta nu contine gluten si este o alegere mult mai sanatoasa. Unele persoane chiar includ cateva boabe in smoothie, pentru ca bautura sa devina mai consistenta si mai groasa.
Sursa
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro