Astea sunt cele 5 legume pe care TREBUIE sa le consumi in aprilie

Astea sunt cele 5 legume pe care TREBUIE sa le consumi in aprilie

A venit primavara si tarabele pietelor incep sa se umple cu verdeturi pline de vitamine de care e bine sa profiti dupa ce ai mancat carne iarna asta.

1. Rubarba
Contine catehina, un antioxidant important ce se gaseste si in ceaiul verde, ciocolata si vinul rosu. Este o sursa foarte buna de vitamina C si C, potasiu si calciu.

2. Rucola
Excelenta pentru continutul de vitamina A si C si contine 16% din doza zilnica recomandata de calciu.

3. Sparanghel
Este slab in calorii si plin de nutrienti: vitamina A, C, fier, potasiu si proteine. Lupta impotriva mai multor forme de cancer.

4. Ceapa verde
Continutul bogat in bioflavonoide si sulf are efecte impotriva cancerului, iar quercetina lupta cu respiratia urat mirositoare.

5. Spanacul
Nutrientii pe care ii contine nu pot fi adunati usor din alte legume sau fructe: calciu pana la vitaminele A si C, acid folic si luteina.

Sursa: huffingtonpost.com

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Motivul pentru care Lidia Fecioru nu își face planuri și cum se desfășoară o zi din viața ei. „Pe mine nu mă lasă destinul acesta să nu am vreo lecție. Puteam să mi le fac la 25”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Anunțul transmis de organizatorii Mall-urilor bucureştene în urma avertizărilor meteorologice: "Locurile din parcare sunt disponibile GRATUIT"

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Soţ si soţie, rivali pe podeaua de la “The Floor”

A fost împușcat la ieșirea din sediul unei televiziuni