Astea sunt cele mai stanjenitoare secrete pe care trebuie sa le spui ginecologului

Astea sunt cele mai stanjenitoare secrete pe care trebuie sa le spui ginecologului
Astea sunt cele mai stanjenitoare secrete pe care trebuie sa le spui ginecologului

Toate tinem secrete, dar unele secrete, in special cele care au legatura cu partile intime ale unei femei trebuie spuse specialistului.

Ginecologul trebuie sa stie despre aceste aspecte pentru a putea prescrie un tratament corect. Iata un top al secretelor

1.Sex dureros- Sexul nu trebuie sa fie dureros. Discomfortul ocazional poate fi ceva normal, insa daca te doare ar trebui sa ii spui doctorului imediat. Sexul dureros poate fi cauzat de un numar mare de boli – fibromul, endometrioza, adeziuni pelvice, boala pelvicului inflamat, iar netratat acest sindrom poate cauza infertilitate.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

2.Firele de par- Daca te epilezi, indiferent ca este cu ceara sau prin alte metode si observi ca ritmul de crestere al parului se modifica trebuie sa ii spui doctorului, chiar daca ti se pare ca nu este relevant. O crestere rapida s-ar putea datora unui nivel crescut de testosteron.

Sindromul ovarelor polichistice poate surveni din acest secret nespus.

3. Vaginul uscat- De obicei cand o femeie este excitata, vaginul secreta o substanta care are rol de lubrifiere pentru a spori placerea, insa sunt femei care isi simt vaginul uscat. Iar unde lipseste lubrifierea atunci apare durerea. Nu trebuie sa te simti rusinata pentru asta. Acest lucru poate fi cauzat de un  dezechilibru hormonal, o infectie vaginala sau un efect secundar al medicamentelor.

4.Miros neplacut al vaginului- Mirosurile neplacute fac echipa buna cu o igiena deficitara, insa daca simti un miros straniu acesta poate semnala o infectie. Bacteria vaginala poate cauza, in timpul sarcinii, nastere prematura sau boala pelvicului inflamat. Inainte sa te panichezi ar fi timpul sa pui mana pe telefon si sa te programezi la un control.
Afla mai multe pe: www.doctorulzilei.ro



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

4 beneficii ale albirii dentare

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Drama neștiută a lui Tily Niculae! Fiica sa a suferit un accident vascular cerebral la 12 ani: ”A căzut în cadă”

Cum arătau articolele vestimentare pe care Răzvan Fodor le purta în adolescență. Cine îi trimitea haine. “Aveam un tricou cu niște desene pe piept și fiecare desen scotea un sunet.”

VIDEO | Criss este noua concurentă care a intrat în „Casa iubirii”! Cine este băiatul care i-a atras atenția

Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare


Cookies