Sunt si mancaruri gatite in casa, foarte gustoase, dar care ingrasa mult. Ar trebuie sa le consumam foarte rar.
„Sarmalele, de exemplu, care sunt asezonate cu smantana si mamaliga sau paine ingrasa mult. Nu este insa un preparat pe care sa il mancam foarte des. Apoi musacaua ingrasa deoarece este facuta de obicei cu cartofi prajiti rondele. Chiar daca folosim cartofi fierti sau piure, deasupra se toarna de obicei oua baute cu smantana si avem astfel un preparat cu multe calorii. Cartofii frantuzesti, la care se folosesc din belsug cascaval si branza grasa, oua si smantana, sunt o bomba calorica, chiar daca prepapatul este delicios.
Orice prepaprat la cuptor peste care adaugam cascaval sau branza din belsug ingrasa, deoare aceste doua lactate au multe calorii.
Papara ne poate ingrasa daca o facem in ulei si mai ales daca adaugam putin bacon sau branza. Daca ouale sunt facute intr-o tigaie fara ulei nu au asa multe calorii. Apoi toata lumea stie ca prajelile ingrasa, astfel ca snitelele, chiftelele si orice fel de prajeala nu trebuie sa fie consumata prea des.
Daca nu aveti probleme cu greutatea, secretul este moderatia. Puteti gusta orice, dar nu mancati portii mari si evitati sa consumati seara preparatele cu multe calorii“, spune medicul nutritionist Eva Iortan.
„Sarmalele, de exemplu, care sunt asezonate cu smantana si mamaliga sau paine ingrasa mult. Nu este insa un preparat pe care sa il mancam foarte des. Apoi musacaua ingrasa deoarece este facuta de obicei cu cartofi prajiti rondele.
Chiar daca folosim cartofi fierti sau piure, deasupra se toarna de obicei oua baute cu smantana si avem astfel un preparat cu multe calorii. Cartofii frantuzesti, la care se folosesc din belsug cascaval si branza grasa, oua si smantana, sunt o bomba calorica, chiar daca prepapatul este delicios. Orice prepaprat la cuptor peste care adaugam cascaval sau branza din belsug ingrasa, deoare aceste doua lactate au multe calorii.
Secretul care te ajuta sa arzi mai multe calorii! Uite ce trebuie sa faci!
Papara ne poate ingrasa daca o facem in ulei si mai ales daca adaugam putin bacon sau branza. Daca ouale sunt facute intr-o tigaie fara ulei nu au asa multe calorii. Apoi toata lumea stie ca prajelile ingrasa, astfel ca snitelele, chiftelele si orice fel de prajeala nu trebuie sa fie consumata prea des.
Daca nu aveti probleme cu greutatea, secretul este moderatia. Puteti gusta orice, dar nu mancati portii mari si evitati sa consumati seara preparatele cu multe calorii“, spune medicul nutritionist Eva Iortan.