Te chinui inca din iarna sa faci o schimbre majora in viata ta care sa aibe urmari bune asupra fizicului? Acum este momentul sa te apuci de treaba!
De ce funcţionează? Din trei motive:
-recapeţi vitalitatea de peste zi;
-reactivezi funcţiile sistemului digestiv, funcţii cheie pentru tot ce înseamnă pierderea în greutate şi un stil de viaţă echilibrat;
-te menţii concentrat chiar dacă nu ai un antrenor personal care să te împingă de la spate.
Iata ce ai de făcut:
1.Bea între 2 şi 3 litri de apă pe zi.
2.Consumă carbohidraţi. Acestia nu sunt inamicii noştri. Restricţia pe termen lung de carbohidraţi duce la disfuncţii ale glandei tiroidiene şi la un metabolism lent, încetinit.
3.Concetrează-te pe intensitate nu pe durată. Niciun antrenament nu ar trebui să fie mai lung de 60 minute incluzând încălzirea (10-15 min), stretchingul (10-15 minute) şi antrenamentul efectiv de 20-30 minute.
4.Dormi mai mult. Somnul este important deoarece în timpul acestuia se reface echilibrul hormonal la nivel de cortizol (hormonul stresului). Cu cât nivelul de cortizol este mai ridicat, cu atât nivelul de colesterol creşte. Refacerea prin odihnă echilibrează acest hormon de stres.
5.Ia suplimente pentru refacerea echilibrului hormonal. Nu recomand consumul excesiv de suplimente. Iata însă ce recomand:
-Probiotice-o pastilă pe zi pentru a ajuta sistemul digestiv)
-Ulei de peste (4-6 g /zi)-s-a demonstrat că ajută la scăderea în greutate, controlează nivelul de zahăr în sânge şi ajută la imunitate.
-Proteine. În combinaţie cu carbohidraţi, puse într-un shake după antrenament, ajută la refacerea fibrei musculare şi la accelerarea metabolismului (se recomandă proteina din zer).
6.Mergi pe “verde”. Cu toţii ştim că ar trebui să consumăm mai multe legume dacă ne dorim rezultate rapide. Asigură-te că ai destule legume la fiecare masă şi, dacă ai posibilitatea, bea dimineaţa un shake de legume! O să observi cum energia şi sănătatea se vor îmbunătăţi considerabil. Asigură-te că mănânci constant broccoli, varză, sparanghel, castravete, kale, conopidă, salata verde.
7.Asigură-ţi un flux constant de grăsimi.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Sursa: oanacuzino.ro