Atacurile de panica: o problema tot mai intalnita printre tineri

Atacurile de panica: o problema tot mai intalnita printre tineri
Atacurile de panica: o problema tot mai intalnita printre tineri

Atacurile de panica reprezinta o afectiune este din ce in ce mai raspandita atat in randul femeilor cat si al barbatilor, de orice varsta dar mai ales in cazul persoanelor tinere. Este posibil sa fie vorba de anumite vulnerabilitati care se manifesta in aceasta etapa a vietilor noastre, dar nenumaratele studii facute asupra persoanelor cu atacuri de panica nu au putut dovedi acest lucru cu siguranta.

Ce sunt atacurile de panica

Atacul de panica este o forma tratabila de anxietate. E greu de diagnosticat pentru ca pacientul are multe simptome si stari asociate altor afectiuni. Cel mai adesea este confundat cu atacul de cord. Nu este mereu la fel, dar acestea sunt manifestarile cele mai frecvente.

Atacuri de panica cauze

Cauzele atacurilor de panica nu se pot specifica cu exactitate pentru ca e vorba de un spectru larg de factori: sensibilitati emotionale si factori stresanti, probleme biologice netratate, folosirea de stimulante (medicamente, alcool, droguri).

Dar, oricat de complexe ar fi cauzele, afectiunea se trateaza cu succes si pacientul se poate recupera 100%.

Atacuri de panica simptome

Exista manifestari ale panicii care seamana foarte mult cu problemele cardiace. Pacientul are un ritm cardiac ridicat, transpira, este epuizat si nervos, cuprins de frica. Atunci cand atacul de panica este recurent se asociaza cu anumite gesturi repetitive. Daca sunt identificate corect ele pot fi de ajutor atat pacientului cat si medicului sau terapeutului care incearca sa-l ajute sa se recupereze intr-un timp cat mai scurt.

 

Atacuri de panica noaptea

Atunci cand dormim activitatea cerebrala nu inceteaza complet, doar se diminueaza. Deci putem avea aceleasi spaime, ingrijorari si manifestari ale lor inclusiv cand dormim. Situatia este mai complicata in cazul atacului nocturn pentru ca omul se trezeste brusc, e intuneric, nu stie ce e cu el, poate nu are la indemana tratamentul, locuieste singur, e vorba de persoane cardiace sau de femei insarcinate.

 

Atacuri de panica tratament

Daca diagnosticul se pune in graba e posibil sa fie gresit. Pentru a trata cu succes atacul de panica presupune sa intelegi cat mai bine care sunt cauzele specifice fiecarui pacient. Daca sunt cauze biologice atunci trebuie tratate medicamentos pana la remediere. Daca sunt cauze comportamentale trebuie remediate prin terapie. Adesea e vorba de un complex de cauze: probleme biologice netratate sau necunoscute, modele exagerate de comportament si dependente de substante stimulante.


 



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Branza ingrasa? Ce spune nutritionistul Mihaela Bilic

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies