Atentie cand va faceti manichiura! Boli pe care le puteti lua de la o forfecuta

Atentie cand va faceti manichiura! Boli pe care le puteti lua de la o forfecuta
Atentie cand va faceti manichiura! Boli pe care le puteti lua de la o forfecuta

Sterilizarea instrumentelor pentru manichiura si pedichiura trebuie facuta dupa o procedura clara, dar putine sunt saloanele de cosmetica ce respecta legea. Controalele autoritatilor arata ca multe unitati NU sterilizeaza corect instrumententele folosite. Asta inseamna ca va pot transmite virusi periculosi: de la cel al hepatitei, pana la HIV.

Trusa de manichiura este la fel de periculoasa ca o seringa. Banala forfecuta si betigasul de cuticule din saloanele de infrumusetare sunt considerate de lege „materiale critice”. De aceea, trebuie urmata aceeasi procedura de sterilizare care se aplica si in unitatile sanitare. inainte, insa, de a fi sterilizate, ustensilele trebuie dezinfectate, spun medicii.

„Aceste substante au rol fungicid, bactericit si virulicid, contin fenoli si aldefide care duc la distrugerea acestor germeni”, explica

dr. Cristina Cotruta, medic specialist dermatolog.

Urmatorul pas este sterilizarea obiectelor dupa un protocol clar stabilit de lege.

ORDINUL Ministerului Sanatatii nr.1.136 din 27 iunie 2007 spune asa: „Art 5. (16) Instrumentarul sterilizat si depozitat conform prevederilor legale in vigoare, care nu a fost folosit in decurs de 24 de ore de la data sterilizarii, trebuie resterilizat inainte de folosire”.

„Setul de ustensile se introduce fie intr-o cutie metalica, fie intr-un pliculet de uz medical, se sigileaza ermetic, peste acest pliculet se pune o banda, care este, de fapt, martorul sterilizarii in momentul

in care se introduce in sterilizator la o temperatura optima, la un timp optim se schimba culoarea, atunci avem confirmarea ca s-au sterilizat. Sunt perfect sterile”, explica Oksana Danilisin, managerul unui salon de manichiura si pedichiura.

Citeste mai mult aici.
 



Citește și:

7 pași pentru a obține un bronz frumos și sănătos

Simptomele cancerului de col uterin - asasinul tacut al femeilor

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies