Au valoare nutritiva scazuta, se utilizeaza in cantitati mici, dar trebuie tinut cont ca unele sunt toxice.
- Uleiul de dafin se va folosi in amestecuri diluate, deoarece poate provoca reactii alergice. Acesta nu va fi niciodata ingerat.
- Semintele de fenicul folosite in cantitati mari sunt toxice.
- Semintele de patrunjel pot deveni toxice in cantitati mari, asa ca nu trebuie consumate de femeile insarcinate si de bolnavii de rinichi.
- Salvia nu se recomanda femeilor care alapteaza, deoarece intervine in fluxul laptelui matern.
- Uleiul de cimbru este toxic, asa ca nu poate fi consumat. In plus, femeile insarcinate ar trebui sa-l evite chiar si cand e vorba de masaj sau produse cosmetice.
- Piperul poate avea efecte negative in cazul unei pieli sensibile.
- Mustarul poate produce pete pe piele; atentie cand se foloseste sub forma de cataplasme.
- Hreanul va fi consumat in cantitati reduse de persoanele cu probleme tiroidiene, deoarece contine goitrogeni (substante care influenteaza productia hormonilor tiroidieni).
Sursa
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro