Te-ai gandit vreodata care ar trebui sa fie culoarea unui galbenus de ou? Se pare ca este foarte importanta.
In urma cu 100 de ani, oamenii de stiinta au descoperit ca aceasta culoare este determinata de numarul de carotenoizi pe care ii contine. Acesti antioxidanti sunt cei care ajuta la formarea vitaminei A, care duce la imbunatatirea conditiei oaselor. Cu cat este mai bogata culoarea galbenusului, cu atat acesta contine mai multi nutrienti sanatosi pentru corp.
Culoarea galbenusului depinde direct de modul in care a fost hranita gaina.
Daca a avut o dieta uniforma, compusa excesiv din cereale, galbenusul va fi galbe pal. Daca gaina a mancat porumb, plante si insecte, culoarea va fi portocalie.
In general, este recomandat sa consumi oua care au galbenus portocaliu aprins pentru ca includ numarul maximum de substante benefice de care corpul nostru are nevoie.
In urma cu 100 de ani, oamenii de stiinta au descoperit ca aceasta culoare este determinata de numarul de carotenoizi pe care ii contine.
Acesti antioxidanti sunt cei care ajuta la formarea vitaminei A, care duce la imbunatatirea conditiei oaselor. Cu cat este mai bogata culoarea galbenusului, cu atat acesta contine mai multi nutrienti sanatosi pentru corp.
Culoarea galbenusului depinde direct de modul in care a fost hranita gaina. Daca a avut o dieta uniforma, compusa excesiv din cereale, galbenusul va fi galbe pal. Daca gaina a mancat porumb, plante si insecte, culoarea va fi portocalie.
In general, este recomandat sa consumi oua care au galbenus portocaliu aprins pentru ca includ numarul maximum de substante benefice de care corpul nostru are nevoie.