Veste tristă pentru România! Valul cinci al pandemiei ar putea lovi curând, anunță medicul Virgil Musta
Varianta Omicron reprezintă, în momentul de față, un mare motiv de îngrijorare pentru autorități. Virgil Musta, medic la Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş din Timişoara, este de părere că situația din țara noastră va fi asemănătoare cu cea din Franța, Anglia sau Germania, însă dezavantajul este că, față de țările menționate mai sus, rata de vaccinare este mult mai mică în România.
Citeste si: Previziunile lui Bill Gates pentru 2022! Ce se întâmplă cu pandemia de coronavirus în noul an
Medicul Virgil Musta anunță valul cinci al pandemiei
În acest moment, România se află abia la începutul valului cinci al pandemiei, dat fiind faptul că numărul persoanelor infectate a început să crească din ce în ce mai mult, declară medicul Virgil Musta.
„Ne pregătim pentru al cincilea val. Nu știu dacă am intrat propriu-zis, cred că abia suntem încă la început.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Era de așteptat, aș zice, noi suntem la o lună, o lună și jumătate în urmă față de creșterea din Europa. La noi au fost mai mulți factori care au favorizat creșterea de acum. Probabil a contribuit și venirea celor din Europa, acolo unde există Omicronul. Faptul că a fost o perioadă fără restricții și, normal, în comunitate oamenii au fost mai apropiați, nu au respectat anumite norme de distanțare, virusul s-a răspândit mai repede, iar asta a contribuit, de asemenea, la creșterea numărului de infectări”, explică medicul Virgil Musta pentru fanatik.ro.
Virgil Musta: „La varianta Omicron cazurile sunt mai puțin severe”
Medicul este de părere că țara noastră se va confrunta cu cifre uriașe din cauza faptului că rata de vaccinare este foarte mică. Chiar și așa, Virgil Musta subliniază faptul că varianta Omicron are o mortalitate mai mică față de Delta, deci cazurile nu vor fi la fel de severe ca până acum.
„Eu nu sunt epidemiolog, dar este foarte probabil să avem vârfuri de 25.000
Din cercetările celor din vest se arată că la varianta Omicron cazurile sunt mai puțin severe. Acum, e adevărat, ei au și o rată de vaccinare mai mare. Vom vedea dacă, atunci când va exista o transmitere comunitară și la noi cu Omicron, dacă se va menține această patogenitate mai scăzută. Ar fi foarte bine să fie așa, ar fi salvați mai mulți oameni și ar fi o presiune mai mică pe sistemul medical”, a mai spus medicul Virgil Musta.
De asemenea, specialistul spune că există posibilitatea ca unele persoane să se infecteze, în același timp, și cu varianta Delta, dar și cu varianta Omicron.
„O persoană poate să se îmbolnăvească și de varianta Delta și de varianta Omicron, dar nu este foarte frecvent”, mai punctează medicul.