Atenție, români! Medicul Virgil Musta anunță valul cinci al pandemiei: „25.000 de cazuri este varianta optimistă!”

Medicul Virgil Musta anunță valul cinci al pandemiei
Medicul Virgil Musta anunță valul cinci al pandemiei

Veste tristă pentru România! Valul cinci al pandemiei ar putea lovi curând, anunță medicul Virgil Musta

Varianta Omicron reprezintă, în momentul de față, un mare motiv de îngrijorare pentru autorități. Virgil Musta, medic la Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş din Timişoara, este de părere că situația din țara noastră va fi asemănătoare cu cea din Franța, Anglia sau Germania, însă dezavantajul este că, față de țările menționate mai sus, rata de vaccinare este mult mai mică în România.  

Citeste si: Previziunile lui Bill Gates pentru 2022! Ce se întâmplă cu pandemia de coronavirus în noul an

Medicul Virgil Musta anunță valul cinci al pandemiei
Medicul Virgil Musta anunță valul cinci al pandemiei[Sursa foto: PixaBay]

Medicul Virgil Musta anunță valul cinci al pandemiei

În acest moment, România se află abia la începutul valului cinci al pandemiei, dat fiind faptul că numărul persoanelor infectate a început să crească din ce în ce mai mult, declară medicul Virgil Musta.

„Ne pregătim pentru al cincilea val. Nu știu dacă am intrat propriu-zis, cred că abia suntem încă la început.

Toate țările când intră au un număr mare de creștere, e o fază ascendentă foarte mare. Și la noi a început să crească numărul de cazuri zilnice, dar suntem la început

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Era de așteptat, aș zice, noi suntem la o lună, o lună și jumătate în urmă față de creșterea din Europa.

La noi au fost mai mulți factori care au favorizat creșterea de acum. Probabil a contribuit și venirea celor din Europa, acolo unde există Omicronul. Faptul că a fost o perioadă fără restricții și, normal, în comunitate oamenii au fost mai apropiați, nu au respectat anumite norme de distanțare, virusul s-a răspândit mai repede, iar asta a contribuit, de asemenea, la creșterea numărului de infectări”, explică medicul Virgil Musta pentru fanatik.ro.

Citeste si: Octavian Jurma, semnal de alarmă după redeschiderea școlilor! Medicul acuză decizia autorităților: „Asigură o explozie de cazuri!”

Medicul Virgil Musta anunță valul cinci al pandemiei
Medicul Virgil Musta anunță valul cinci al pandemiei[Sursa foto: PixaBay]

Virgil Musta: „La varianta Omicron cazurile sunt mai puțin severe”

Medicul este de părere că țara noastră se va confrunta cu cifre uriașe din cauza faptului că rata de vaccinare este foarte mică. Chiar și așa, Virgil Musta subliniază faptul că varianta Omicron are o mortalitate mai mică față de Delta, deci cazurile nu vor fi la fel de severe ca până acum.

Citește și: Bianca Mândru, schimbare radicală de look. Cum arată fosta concurentă de la ”Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: "Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial- stirilekanald.ro

„Eu nu sunt epidemiolog, dar este foarte probabil să avem vârfuri de 25.000 de îmbolnăviri zilnice. Iar uitându-mă în Franța, Anglia, Germania, care sunt și țări mai vaccinate decât noi, cu o rată de 70-80%, numărul de cazuri este dublu față de maximul atins în cel de-al patrulea val.

Noi am ajuns aproape de 20.000, deci vom depăși sigur 20.000 de cazuri zilnice. Probabil că 25.000 de cazuri este varianta optimistă.

Din cercetările celor din vest se arată că la varianta Omicron cazurile sunt mai puțin severe. Acum, e adevărat, ei au și o rată de vaccinare mai mare. Vom vedea dacă, atunci când va exista o transmitere comunitară și la noi cu Omicron, dacă se va menține această patogenitate mai scăzută.

Ar fi foarte bine să fie așa, ar fi salvați mai mulți oameni și ar fi o presiune mai mică pe sistemul medical”, a mai spus medicul Virgil Musta.

De asemenea, specialistul spune că există posibilitatea ca unele persoane să se infecteze, în același timp, și cu varianta Delta, dar și cu varianta Omicron.

„O persoană poate să se îmbolnăvească și de varianta Delta și de varianta Omicron, dar nu este foarte frecvent”, mai punctează medicul. 



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

Decizie oficială! Ce se întâmplă cu banii de la stat pentru părinții care vor sta acasă cu cei mici dacă se închid din nou școlile?

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies