Atenţie, români! O nouă ţeapă circulă prin SMS! Iată cum vor să vă ia banii

Atenţie, români! O nouă ţeapă circulă prin SMS! Iată cum vor să vă ia banii
Atenţie, români! O nouă ţeapă circulă prin SMS! Iată cum vor să vă ia banii

O nouă înşelăciune informatică de tip phishing circulă pe internet şi ţinteşte utilizatorii site-ului Autovit.ro.

Utilizatorii respectivului site sunt abordaţi prin SMS şi li se propune extinderea valabilităţii anunţului la un preţ promoţional, informează auto-bild.ro.

Utilizatorul este invitat să urmeze un shortlink şi să facă o plată printr-o interfaţă care o imită pe cea a procesatorului PayU. Pagina pe care ajung utilizatorii care intră pe link-ul primit prin SMS duce către un alte site, care copiază interfaţa de plată a celor de la PayU.

Site-ul ascunde o fraudă, link-ul de destinaţie fiind pe un domeniu numit ngrok.io. Acesta nu este maliţios, însă e folosit de atacatori pentru că reuşeşte să furnizeze un link care pare securizat cu HTTPS, ceea ce nu declanşează firewall-urile şi alertele uzuale ale browserelor şi ale aplicaţiilor antivirus, mai notează sursa citată. Soluţia pentru a evita să fiţi păcălit este să verificaţi cu atenţie pagina pe care vă aflaţi şi să nu faceţi nicio plată în grabă.

Reprezentanţii Autovit.ro au precizat pentru site-ul citat că mesajul nu provine din partea echipei lor şi că încearcă să prevină astfel de situaţii în viitor, transmiţând situaţia departamentului antifraudă. Şi reprezentanţii PayU au precizat că vor investiga situaţia pentru a fi prevenite în viitor astfel de înşelăciuni.



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

Ce mănâncă Anna Lesko de arată atât de bine! Vedeta a mărturisit totul

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies