Atenție, viitoare mămici! Femeile însărcinate obeze ar putea avea nou-născuți cu risc crescut al unor boli grave

Femeile însărcinate obeze - Studiu
Femeile însărcinate obeze - Studiu

Un studiu efectuat în urmă cu scurt timp arată că obezitatea din timpul sarcinii ar putea dezvolta la cei mici o serie de boli foarte grave

Cercetătorii de la Universitățile Colorado din Statele Unite, au publicat pe 15 mai 2022, în Journal of Physiology, un studiu care arată că femeile însărcinate obeze ar putea aduce pe lume bebeluși cu boli cardiovasculare grave.

Citeste si: Vești bune pentru acești români. Din iunie se acordă tichete sociale în valoare de 250 de lei! Ce criterii trebuie să îndeplinească

Femeile însărcinate obeze - Studiu
Femeile însărcinate obeze - Studiu[Sursa foto: Unsplash]

Femeile însărcinate obeze ar putea avea nou-născuți cu risc crescut al unor boli grave

Studiul amintit anterior susține faptul că modificările din expresia genelor schimbă modul în care inima metabolizează carbohidrații și grăsimile. Acestea înlocuiesc, așadar, preferințele inimii pentru nutrienți și le îndreaptă spre grăsimi și mai departe spre zahăr.

Inimile bebelușilor aflate în pântecele femeilor obeze sunt vizibil mai mari, cântăresc mai mult și au pereții mult mai groși decât în mod normal.

Toate aceste lucruri afectează contracția inimii și pomparea sângelui în întregul organism.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Femeile însărcinate obeze ar putea avea nou-născuți cu risc crescut al unor boli grave. Studiul mai arată faptul că descendenții de sex masculin, cât și cei de sex feminin din mame cu obezitate au avut funcția cardiacă afectată, însă au existat diferențe în progresia între sexe.

Se pare că bebelușii de sex masculin au fost afectați de la început, în timp ce funcția cardiacă a sexului feminin s-a înrăutățit progresiv odată cu vârsta.

„Cercetarea noastră indică un mecanism care leagă obezitatea maternă cu bolile cardiometabolice ale generației următoare. Acest lucru este important deoarece obezitatea crește rapid la populația umană și afectează aproape o treime dintre femeile aflate la vârsta fertilă”, a spus dr.

Owen Vaughan de la Universitatea Colorado și autorul principal al studiului.

Citeste si: Vești bune pentru tineri! Pot primi până la 15.000 de euro de la stat, fără acte sau garanții

Femeile însărcinate obeze - Studiu
Femeile însărcinate obeze - Studiu[Sursa foto: Unsplash]

Necesarul caloric pentru femeile însărcinate

Potrivit doctorului Marius Fodor, Chirurgie bariatrică și chirurgie vasculară, femeile însărcinate ar trebui să consume circa 1900 kcal în fiecare zi.

„Femeile însărcinate ar trebui să consume cu circa 200 kcal în plus pe zi în timpul celui de-al treilea trimestru de sarcină. Acest număr este potrivit pentru femeile care consumă un număr recomandat de 1900 kcal pe zi în timpul perioadei cât nu sunt însărcinate”, scrie specialistul.



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

Adevărul despre pensiile românilor! Un fost ministru demontează promisiunile invocate de Guvern

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies