Augmentarea mamară - o intervenție chirurgicală de top

Augmentarea mamară - o intervenție chirurgicală de top

Una dintre cele mai solicitate intervenții de chirurgie estetică este augmentarea mamară

Una dintre cele mai solicitate intervenții de chirurgie estetică este augmentarea mamară. Implanturile cu silicon sunt foarte apreciate în rândul pacientelor care trec pragul clinicilor de specialitate, datorită numeroaselor avantaje pe care le oferă această procedură și tehnologiei moderne, care asigură acum o recuperare rapidă, cu riscuri reduse. 

Astfel, putem spune că, indiferent de vârsta clientelor, procedura de mărire a sânilor este considerată o intervenție care le ajută să se simtă mai bine în propriul corp și să aibă încredere în puterea lor de seducție. Prin augmentară mamară, pacientele vor obține sâni mai mari, dar și frumos modelați și simetrici, folosirea implantului fiind o soluție recomandată inclusiv pentru corectarea unei asimetrii mamare.

Ce implanturi sunt folosite pentru augmentare mamară?

Clinicile moderne de chirurgie estetică folosesc în prezent două forme de implanturi mamare: cu formă rotundă sau cu formă anatomică. Modelul potrivit și dimensiunea ideală a implantului vor fi stabilite de către medic, împreună cu pacienta, în urma unei consultații. 

Este foarte important să existe o comunicare sinceră, deschisă între medic și pacientă, pentru că așteptările ei trebuie să fie realiste. Nu întotdeauna sânii foarte mari arată bine, prin urmare implanturile trebuie să fie alese astfel încât să fie pieptul să fie proporțional cu dimensiunile corpului, iar formele să fie armonioase. Garanția implantului este de 10 ani, dar dispozitivul poate să reziste o viață, mai ales dacă este inserat corect, de către un medic cu experiență.

Implanturile mamare pot fi umplute cu soluție salină sau cu gel siliconic.

Acestea din urmă imită mai fidel forma naturală a sânului și nu se deformează în timp.

Ce presupune operația?

Operația de mărire a sânilor se realizează sub anestezie generală. Există două tipuri de tehnici care pot fi folosite pentru incizie: 

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

inframamar, printr-o incizie de 4-5 cm, mascată de șanțul inframamar

periareolar, cu incizia camuflată în marginea areolei.

Tehnica potrivită va fi aleasă de către medic și comunicată pacientei înainte de operație. Pentru sutură sunt folosite fire resorbabile, care nu sunt vizibile și nu trebuie scoase ulterior. Astfel, recuperarea în urma intervenției este mai rapidă și presupune mai puțin disconfort.

În funcție de cantitatea și de calitatea țesutului mamar al pacientei, implantul poate fi inserat în două variante:

Sub glanda mamară: aspectul este mai aproape de cel natural, iar recuperarea după operație mai rapidă, dar sânii cu acest tip de implant riscă să se lase în timp (fenomen numit ptoză mamară).

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte- stirilekanald.ro

Sub mușchi: recuperarea este mai dificilă, durează aproximativ 2 săptămâni, dar implantul va rezista mai bine în timp.

Indiferent de metoda aleasă și de tipul inciziei, după operație pacienta va avea nevoie de o perioadă de recuperare. Durerile pot fi ameliorate cu analgezice, iar umflăturile și vânătăile vor dispărea după câteva zile. Totuși, senzația de tensiune la nivelul sânilor va mai persista pentru câteva săptămâni. Medicul va prescrie un tratament cu antibiotice, pentru prevenirea infecției. 

De asemenea, el va recomanda purtarea unei bustiere speciale, pe care pacienta trebuie să o folosească permanentă în primele 2 luni și pe timpul nopții timp de 6 luni.

În concluzie, operația de augmentare mamară este sigură și cu rezultate de durată, dar este important ca pacientele care doresc să-și mărească sânii să fie corect informate înainte. Intervenția nu poate fi realizată dacă există noduli la nivelul sânilor sau dacă pacienta este supraponderală, ori dacă dorește să rămână însărcinată.



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Ce sfat le oferă Claudia Pătrășcanu, femeilor de pretutindeni, pentru a se aprecia mai mult? "Doamnelor, iubiți-vă! Faceți ce nu ați făcut pană acum și trăiți fără temeri!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor