Bunica Gherghina a pregătit ceva special pentru sărbători, iar de această dată a venit cu rețeta nelipsitelor sarmale de pe masa de Crăciun.
Bunica Gherghina este mereu prezentă în mediul online cu rețetele sale pe care le explică pas cu pas, iar de această dată, bunica Gherghina a venit cu ceva special pentru sărbători.
„Punem trei linguri de orez, un praf de sare, punem și puțin piper măcinat.” Cum prepară bunica Gherghina compoziția pentru sarmale
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Mai sunt câteva zile până la Crăciun, iar preparatele din mediul online, care mai de care mai bune, fac cu ochiul tuturor gurmanzilor. După ce câteva zile la rând bunica Gherghina ne-a învățat cum să facem un desert ușor și special pentru sărbători, de această dată a venit cu rețeta sarmalelor, care sunt nelipsite de pe masa oricărui român. Bunica Gherghina a explicat, pas cu pas, cum face compoziția sarmalelor, dar și ce ingrediente folosește.
Pentru sarmale ne trebuie:
- Carne tocată
- Varză murată
- Orez
- Apă
- Bulion
- Sare
- Cimbru
- Piper măcinat
- Piper boabe
„Având în vedere că vine Crăciunul, bunica Gherghina vă învață cum să faceți sarmale.
Cum pregătește bunica Gherghina ceaunul pentru sarmale
După ce compoziția este gata, iar sarmalele sunt rulate, bunica Gherghina pregătește și ceaunul în care vor fierbe acestea, din care nu lipsesc câteva ingrediente care să dea gust și culoare întregului conținut. Sarmalele sunt gata, așa că vă puteți bucura de rețeta bunicii Gherghina pentru un Crăciun de poveste.
„La fundul ceaunului am pus bețe de mărar, foi de varză, boabe piper, foi de dafin, cimbru și două linguri de bulion. Am terminat sarmalele de pus la ceaun, acum urmează să punem ultimul strat cu bulion, foi de dafin, piper, iar acum le învelim în foi de varză. Acum le punem la fiert. Să aveți poftă!”, a povestit bunica Gherghina.