Avantaje și dezavantaje în relațiile cu diferențe mari de vârstă. „Diferența de vârstă este un factor, dar nu este cel mai important”

Avantaje și dezavantaje în relațiile cu diferențe mari de vârstă
Avantaje și dezavantaje în relațiile cu diferențe mari de vârstă. „Diferența de vârstă este un factor, dar nu este cel mai important”

Află din rândurile următoare care sunt avantajele și dezavantajele unei relații în care diferența de vârstă între parteneri este una mare.

Relațiile amoroase se construiesc pe baza a diferite criterii: compatibilitate, pasiuni comune, personalitate asemănătoare și chiar diferență de vârstă. Există multe persoane pentru care diferența de vârstă este un element esențial atunci când vor să înceapă o relație. Mai mult decât atât, diferențele mari de vârstă constituie adesea subiect de bârfă pentru cei din jurul nostru deși în mod normal nu ar trebui să fie așa.

În cadrul emisiunii „ Dimineața cu noi ”, difuzată pe Kanal D, doamna psiholog și terapeut Gabriela Maalouf a vorbit despre ce îi aduce adesea pe oameni împreună și care sunt avantajele și dezavantajele unei relații în care diferența de vârstă dintre cei doi parteneri este una mare. De asemenea, a oferit sfaturi despre cum putem să ignorăm persoanele care ne critică relația de cuplu din cauza diferenței de vârstă.

Vârsta, un impediment pentru relațiile sănătoase?

Citește si: Copilul, o încercare pentru relația de cuplu?

Avantaje și dezavantaje în relațiile cu diferențe mari de vârstă

Atunci când începi o relație cu un partener care are o vârstă îndepărtată față de a ta trebuie să fii conștient de faptul că există posibilitatea ca multe persoane să te judece pentru această alegere.

Tot la fel de important este să ignori toate aceste prejudecăți legate de vârstă și să te concentrezi pe modul în care poți să-ți dezvolți relația amoroasă indiferent de diferența de vârstă.

De obicei ne dăm cu părerea din propriile noastre suferințe.În momentul în care viața merge prost, în momentul în care eu nu sunt fericit, încep și eu să văd negru și la ceilalți ca să nu mă mai simt eu atât de rău.

De aceea, cel care este comentat ar trebui să-și astupe urechile și să nu audă toate aceste păreri care vin din convingeri limitative, din prejudecăți, din faptul că omul respectiv nu se simte bine .”, ne sfătuiește specialistul în domeniu.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Doamna psiholog explică de asemenea și de unde provine această atracție pentru persoanele care au vârste diferite față de a noastră „ Acum câteva sute de ani bărbații erau mai în vârstă, iar femeile mai tinere, dar

mergea si invers. Acesta era cursul vieții. Exista un tipar, iar cumva acum este greu să fie scos din subconștientul oamenilor”.

Potrivit studiilor, diferența cea mai potrivită dintre parteneri este până în 5 ani, acolo fiind cea mai mică șansă de divorț.

Care sunt elementele de care trebuie să ținem cont înainte să începem o relație

Citește si: 5 pași pentru a revigora o relație. „Conflictele sunt constructive”

Avantaje și dezavantaje în relațiile cu diferențe mari de vârstă

Specialistul în domeniu susține că diferența de vârstă nu reprezintă un factor atât de important atunci când vrem să întemeiem o relație, ci important este să fim compatibili cu persoana respectivă.

Căsniciile se destramă pentru că nu există compatibilitate de idei, de opinii, că oamenii nu se respectă. Diferența de vârstă este un factor, dar nu este cel mai important factor.

Nu este numărul 1 la divorțuri diferența de vârstă ci mai degrabă această incompatibilitate .”, spune doamna psiholog.

Primul factor care aduce pentru prima dată două persoane împreună este atracția, fie ea fizică sau intelectuală. De asemenea, mai mult decât diferența de vârstă contează personalitatea, tipologia, caracterul și cum este persoana respectivă de fapt.

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Cred că trebuie să mergem ce acea chimie fizică și după aceea să vedem dacă există compatibilitate și la nivel de intelectual și educație .”, spune specialistul în domeniu.

Cât de importantă este situația financiară

Citește si: Cum poți avea o relație fericită și de durată. “Bărbatul nu are puteri telepatice.”

Avantaje și dezavantaje în relațiile cu diferențe mari de vârstă

Pe lângă toate aceste elemente, în zilele noastre primează și situația financiară al posibilului partener. Potrivit specialistului, această dorință ca persoana de lângă noi să fie una potentă din punct de vedere financiar se datorează vremurilor incerte în care trăim. Grija zilei de mâine și dorința unui trai mai bun fiind principalele cauze care ne fac să alegem viitorul partener în funcție de situația materială.

„În era modernă cred că este foarte importantă. Cred că mai avem puțin și depășește până și compatibilitatea sexuală.”, explică doamna psiholog.

Așadar, dacă doi oameni se înțeleg bine și au aspirații și viziuni comune asupra unui viitor împreună, cea mai mare greșeală pe care o pot face este să țină cont de vârstă. Nu ascultați gurile rele care vă pun la îndoială relația și nu uitați de faptul că dragostea nu ține cont de vârstă!



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

De ce se ajunge la violență în cuplu. ,,Disputele verbale se transformă în cele fizice”

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies