Avantajele acoperişului din ţiglă metalică

Avantajele acoperişului din ţiglă metalică
Avantajele acoperişului din ţiglă metalică

Acoperişul este parte esenţială a rezistenţei, durabilităţii şi valorii unei construcţii. Din acest motiv, este esenţial ca materialele de construcţie folosite la montarea acoperişului să fie strict destinate acestui palier, să fie de cea mai bună calitate şi să se încadreze design-ului exterior al construcţiei.

Atunci când vorbim de aspect, ne referim la o componentă importantă a acoperișului, și anume învelitoarea. Pe lângă faptul că aceasta trebuie să se integreze perfect în designul exterior al locuinței, învelitoarea trebuie să ofere protecție mecanică, termică și fonică. De aceea, țigla metalică reprezintă unul dintre cele mai avantajoase tipuri de învelitori.

Acoperişul metalic este foarte des adoptat pentru finalizarea unei construcţii, tocmai datorită caracteristicilor  pe care ţigla metalică le deţine. Un acoperis tigla metalica se va demonstra a fi nu doar plăcut din punct de vedere estetic, ci şi practic, durabil, rezistent, funcţional şi profitabil. Ţigla metalică este reprezentată printr-un aliaj din oţel care poate fi acoperit şi cu granule mici din piatră, oferind o paletă amplă de modele şi culori, şi furnizând o serie impresionantă de avantaje:

Montaj rapid şi eficient

Ţigla metalică asigură avantajul de a fi foarte uşor de montat. Este prevăzută cu sisteme de prindere, se îmbină rapid şi permite manevrarea cu uşurinţă, având o greutate redusă. Ţigla metalică este ea însăşi un material foarte uşor, iar acest aspect al greutăţii reduse este important şi pentru rezistenţa casei. Greutatea totală însumată de un acoperiş învelit în ţiglă metalică, nu afectează cu nimic rezistenţa şi structura construcţiei.

Rezistenţă la intemperii, radiaţii şi foc

Clima specifică ţării noastre expune construcţiile variaţiilor foarte mari de temperatură, dar şi umidităţii excesive, extremele fiind foarte diferite. Ţigla metalică adoptată pentru a înveli un acoperş oferă rezistenţă la interperii şi radiaţii ultra violete, deoarece caracteristicile acesteia nu se vor modifica în momentul în care intră în contact cu  vânturile puternice, furtunile, ploile, zăpada sau căldura solară. Un mare avantaj al folosirii ţiglei metalice îl reprezintă faptul că nu reţine umezeala, diminuându-se riscul infiltrării apei şi deteriorării calităţii construcţiei. De asemenea, ţigla metalică este ignifugă, un aspect important în cazul producerii unui incendiu.

Ţigla metalică este un bun material izolant

Ţigla metalică va spori izolaţia termică a casei, limitând transferul aerului din interior în exteriror sau invers. Astfel, vara reduce acumularea aerului cald în interior, iar iarna limitează pierderile de căldură, fapt ce conduce şi la diminuarea costurilor alocate sistemelor de răcire şi încălzire a casei.

Modele variate, la costuri moderate

Piaţa de specialitate pune la dispoziţia celor interesaţi o gamă variată de forme, modele şi culori de ţigle metalice, dându-ţi  posibilitatea de a-ţi personaliza inspirat acoperişul şi întreaga amenajare exterioară, la un preţ moderat şi accesibil. 



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Horoscop 16 septembrie 2024. O zodie va trăi emoții puternice

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Motivul pentru care actorii de la Bollywood au refuzat să joace în filmul "Phir Milenge". Salman Khan și-a asumat gratuit acest rol: " Întreaga industrie a spus nu"

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Teo Trandafir, în lacrimi după ce a discutat cu Andrei Bănuță! Ce relație are prezentatoarea „Follow us!” cu celebrul cântăreț: „Mă ajută să trec prin viață”

Melissa s-a căsătorit pe 24 august și la nici două săptămâni de la nuntă a dispărut. Șocant cum a fost găsită pe 7 septembrie


Cookies