Avantajele unei locuinte minimaliste : cum sa-ti schimbi decorul ca sa devii mai fericita la tine acasa

Avantajele unei locuinte minimaliste : cum sa-ti schimbi decorul ca sa devii mai fericita la tine acasa
Avantajele unei locuinte minimaliste : cum sa-ti schimbi decorul ca sa devii mai fericita la tine acasa

Dupa o zi plina de haos in care ai fugit de colo-colo sa rezolvi tot felul de treburi, casa ta trebuie sa fie locul cel mai liniştit in care sa te poti refugia.

Din nefericire, de multe ori locuintele noastre sunt exact contrariul: un loc şi mai haotic prin care de abia te poti mişca fara sa fii distrasa de un lucru nelalocul lui.

Cu ajutorul sfaturilor pe care ti le-am pregatit mai jos, iti poti schimba radical decorul din camin pentru ca intreaga atmosfera sa capete un aer minimalist, iar tu sa te simti mai libera şi mai relaxata atunci când te intorci acasa dupa multe ore de stres.

Iata ce poti face in acest sens:

Organizeaza-ti lucrurile marunte

Fie ca este vorba de lenjeria intima, de prosoapele de baie sau de agrafele micute pentru par, fiecare lucru trebuie sa fie organizat şi depozitat intr-un spatiu destinat lui. Nu numai ca iti va fi mult mai uşor sa le gaseşti, dar daca iti pui creativitatea in joc, poti obtine nişte mini-depozite foarte chic ce iti vor impodobi casa intr-un mod simplu şi interesant.

Inainte de a face asta, trebuie sa iti dai seama care sunt obiectele pe care chiar le foloseşti şi care sunt cele care ocupa spatiu degeaba. Arunca-le pe cele din urma şi ramâi doar cu cele necesare, pe care le poti organiza mai apoi aşa cum am spus mai sus. De exemplu, daca ai mai multe sticlute de oja, in loc sa le tii impraştiate pe raftul de la baie sau in sertarul din camera, le poti depozita mai intâi intr-o cutiuta din plastic sau carton pe care voiai sa o arunci, precum cea de la betişoarele pentru urechi.

Analizeaza-ti şi actualizeaza-ti mobilierul

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Mobila pe care o ai in casa iti poate influenta in mod direct starea de spirit. Cu cât este mai simpla, cu atât te va face sa te simti mai liniştita, mai ales cea din camera in care dormi. Daca insa aceasta este prea voluminoasa şi complexa, o poti inlocui rapid cu un astfel de mobilier pentru dormitor mult mai elegant şi mai practic.

Acesta ii va oferi spatiului tau personal o atmosfera placuta şi iti va permite sa depozitezi mai multe lucruri in aceeaşi incapere, fara ca aceasta sa se aglomereze.

De asemenea, daca ti se pare ca ai prea multe piese de mobilier pe care nici macar nu le foloseşti, precum cele doua fotolii din living pe care nu sta nimeni niciodata, te poti descotorosi de ele rapid. Nu trebuie sa le arunci; le poti dona, le poti vinde sau le poti oferi cadou unei prietene care ştii ca are nevoie sau careia i-au placut.

Simplifica-ti paletele de culori

Culorile au un efect major asupra spatiilor interioare. Probabil ştii ca, daca folosim culori foarte inchise, precum negru sau albastru inchis, camera va da impresia ca este foarte ingusta, transmitându-ti astfel o stare de sufocare care nu te face sa te simti deloc comod. Aşa ca, cel mai bine este sa ne decoram locuinta in culori naturale, iar paleta pe care o alegem trebuie sa fie cât mai simpla şi asortata.

De exemplu, iti poti zugravi o camera albastru pal, in timp ce mobilierul poate fi alb sau bej deschis. Cu cât mai deschise sunt culorile, cu atât mai aerisita va arata camera ta. De asemenea, asigura-te ca nu ai prea multe tablouri agatate pe ziduri, intrucât şi prezenta lor va aglomera incaperea. Aşa ca alege un perete pe care sa nu pui absolut nimic.

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Elibereaza-ti

podeaua

Pe podea nu ar trebui sa fie depozitat nimic, cu exceptia mobilei. Daca papucii tai sunt in mijlocul casei, mai ai nişte colete desfacute prin coltul camerei iar plantele din ghiveci sunt deja in numar foarte mare, este timpul sa renunti la toate aceste lucruri. Lasa-ti podeaua libera şi vei vedea cum incaperea va deveni mai libera şi mai incapatoare, ceea ce te va face sa te simti ordonata şi relaxata. In plus, vei avea mai mult loc sa te desfaşori, fara sa te mai loveşti de lucrurile inutile la fiecare pas. Destul de frustrant, nu-i aşa?

Sursa foto: shutterstock.com

 



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Actrita din „Tablou de familie” traieste pe picior mare! Cat plateste chiria lunara Gökçe Bahadır, pentru vila de lux in care locuieste alaturi de sotul sau

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies