Incearca sa iti simplifici retetele deserturilor si incearca sa faci acest desert care necesita putine componente.
Ingrediente:
8 oua mari, reci
450 grame de ciocolata semi-dulce sau amaruite, tocata relativ marunt
16 linguri de unt sau 2 batoane taiate in 16 bucati
topping optional: zahar pudra sau fructe de padure
Mod de preparare:
1. Incalzeste cuptorul la 165 de grade. Pregateste o tava de 20 cm cu unt si faina pentru ca blatul sa nu se lipeasca.
2. Bate ouale cu mixerul la viteza mare pana cand isi dubleaza volumul. Dureaza cam 5 minute.
3. Topeste ciocolata si untul la un loc la bain marie sau in cuptorul cu microunde.
4. Toarna pe rand ouale batute peste ciocolata topita si amesteca cu o spatula.
5. Pune tot amestecul in tava tapetata si uniformizeaza suprafata. Pune tigaia in care ai pus forma cu aluatul in cuptor si toarna incet apa fiarta in tigaie. Apa trebuie sa ajunga la jumatatea tavei infasurata in aluminiu.
6. Lasa prajitura la copt pana cand arata ca o negresa, cand prinde crusta deasupra sau fa testul cu scobitoarea. Cand e gata, scoate tava si lasa la racit.
7. Cu 30 de minute inainte de servire, scoate prajitura din tava, pune-o pe o foaie cerata si pune pe ea zahar pudra sau fructe de padura. Pofta buna!
Sursa: gimmesomeoven.com
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro