Avem pentru tine o rețetă italiană delicioasă: vinete și dovlecei gratinați, cu mozzarela și parmezan!

Avem pentru tine o rețetă italiană delicioasă: vinete și dovlecei gratinați, cu mozzarela și parmezan!
Avem pentru tine o rețetă italiană delicioasă: vinete și dovlecei gratinați, cu mozzarela și parmezan!

Avem pentru tine o variantă excelentă de fel principal, care poate fi servită cu succes vegetarienilor, o rețetă originară din bucătăria italiană, renumită la nivel global pentru cât de gustoasă este.

Avem pentru tine o rețetă italiană delicioasă: vinete și dovlecei gratinați, cu mozzarela și parmezan! Avem pentru tine o variantă excelentă de fel principal, care poate fi servită cu succes vegetarienilor, o rețetă originară din bucătăria italiană, renumită la nivel global pentru cât de gustoasă este. Această rețetă poate fi servită cu succes la prânz, alături de o pâine de tipul ciabatta, cât și o salată cu verdețuri. Iți prezentăm în cele ce urmează cum să prepari vinete și dovlecei gratinați, asezonați cu mozzarela și parmezan.

O minune!

Avem pentru tine o rețetă italiană delicioasă: vinete și dovlecei gratinați, cu mozzarela și parmezan!
Avem pentru tine o rețetă italiană delicioasă: vinete și dovlecei gratinați, cu mozzarela și parmezan!

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Ce ingrediente ai nevoie pentru a pregăti vinete și dovlecei gratinați, cu mozzarela și parmezan

Pentru a pregăti această rețetă ai nevoie de următoarele ingrediente: 300 de grame de dovlecei, pe care să îi tai felii subțiri, 750 de grame de vinete, pe care să le tai cubulete de un centimetru, 4 linguri cu ulei de măsline, 2 cepe roșii pe care să le toci în felii

subțiri, 2 căței de usturoi, pe care să îi toci mărunt, 2 lingurițe cu oregano uscat, o conservă cu 400 de grame de roșii tocate, 2 linguri de oțet balsamic, 3 linguri cu busuioc proaspăt, 100 de grame de parmezan ras, 2 bile de mozzarela proaspătă, pe care să le rupi în bucăți.

Citeste si: Cum se face chili con carne, o mâncare picantă, dar extrem de delicioasă

Cum să prepari vinete și dovlecei gratinați, cu mozzarela și parmezan

Dificultatea de preparare a acestei rețete este una ușoară. Timpul de preparare este de 35 de minute. Din ingredientelemaisusmenționatepoțipregăti 4 porții. Primul lucru pe care trebuie săîl faci este săîncălzești cuptorul la 180 de grade Celsius. Pregătește o tigaiemareîn care să pui uleiul de măsline, ceapa, usturoiul și oregano. Călește-le la foc mediu timp de 5 minute.

Ulterior, adaugăvineteleșilasă-le pe foc să se pregăteascătimp de 3 minute. După ce s-au rumenit, adaugăconserva de roșii tocate, oțetul balsamic șilasă-le săclocoteascăla foc timp de 2 minute. Presarăpeste parmezanul ras. Pregătește o tavă pentru gratin șiîntinde amestecul. Pune deasupra feliile de dovlecel șibucățile de mozzarela. Stropește totul cu puțin ulei de măslineșilasăla cuptor timp de 15 minute, până ce dovleceii s-au rumenit și o parte din zeamă s-a evaporat. Mâncarea se serveștecaldă.
Poftăbună!



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

Mădălin Ionescu și Cristina Șișcanu au rămas fără bani în vacanță. Ce au făcut cei doi soți în miez de noapte? „Nu sunt bancomate.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies