Avem pentru tine o variantă excelentă de fel principal, care poate fi servită cu succes vegetarienilor, o rețetă originară din bucătăria italiană, renumită la nivel global pentru cât de gustoasă este.
Avem pentru tine o rețetă italiană delicioasă: vinete și dovlecei gratinați, cu mozzarela și parmezan! Avem pentru tine o variantă excelentă de fel principal, care poate fi servită cu succes vegetarienilor, o rețetă originară din bucătăria italiană, renumită la nivel global pentru cât de gustoasă este. Această rețetă poate fi servită cu succes la prânz, alături de o pâine de tipul ciabatta, cât și o salată cu verdețuri. Iți prezentăm în cele ce urmează cum să prepari vinete și dovlecei gratinați, asezonați cu mozzarela și parmezan.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Ce ingrediente ai nevoie pentru a pregăti vinete și dovlecei gratinați, cu mozzarela și parmezan
Pentru a pregăti această rețetă ai nevoie de următoarele ingrediente: 300 de grame de dovlecei, pe care să îi tai felii subțiri, 750 de grame de vinete, pe care să le tai cubulete de un centimetru, 4 linguri cu ulei de măsline, 2 cepe roșii pe care să le toci în felii
Citeste si: Cum se face chili con carne, o mâncare picantă, dar extrem de delicioasă
Cum să prepari vinete și dovlecei gratinați, cu mozzarela și parmezan
Dificultatea de preparare a acestei rețete este una ușoară. Timpul de preparare este de 35 de minute. Din ingredientelemaisusmenționatepoțipregăti 4 porții. Primul lucru pe care trebuie săîl faci este săîncălzești cuptorul la 180 de grade Celsius. Pregătește o tigaiemareîn care să pui uleiul de măsline, ceapa, usturoiul și oregano. Călește-le la foc mediu timp de 5 minute.
Ulterior, adaugăvineteleșilasă-le pe foc să se pregăteascătimp de 3 minute. După ce s-au rumenit, adaugăconserva de roșii tocate, oțetul balsamic șilasă-le săclocoteascăla foc timp de 2 minute. Presarăpeste parmezanul ras. Pregătește o tavă pentru gratin șiîntinde amestecul. Pune deasupra feliile de dovlecel șibucățile de mozzarela. Stropește totul cu puțin ulei de măslineșilasăla cuptor timp de 15 minute, până ce dovleceii s-au rumenit și o parte din zeamă s-a evaporat. Mâncarea se serveștecaldă.