Avem pentru tine o rețetă italiană delicioasă: vinete și dovlecei gratinați, cu mozzarela și parmezan!

Avem pentru tine o rețetă italiană delicioasă: vinete și dovlecei gratinați, cu mozzarela și parmezan!

Avem pentru tine o variantă excelentă de fel principal, care poate fi servită cu succes vegetarienilor, o rețetă originară din bucătăria italiană, renumită la nivel global pentru cât de gustoasă este.

Avem pentru tine o rețetă italiană delicioasă: vinete și dovlecei gratinați, cu mozzarela și parmezan! Avem pentru tine o variantă excelentă de fel principal, care poate fi servită cu succes vegetarienilor, o rețetă originară din bucătăria italiană, renumită la nivel global pentru cât de gustoasă este. Această rețetă poate fi servită cu succes la prânz, alături de o pâine de tipul ciabatta, cât și o salată cu verdețuri. Iți prezentăm în cele ce urmează cum să prepari vinete și dovlecei gratinați, asezonați cu mozzarela și parmezan. O minune!

Avem pentru tine o rețetă italiană delicioasă: vinete și dovlecei gratinați, cu mozzarela și parmezan!

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Ce ingrediente ai nevoie pentru a pregăti vinete și dovlecei gratinați, cu mozzarela și parmezan

Pentru a pregăti această rețetă ai nevoie de următoarele ingrediente: 300 de grame de dovlecei, pe care să îi tai felii subțiri, 750 de grame de vinete, pe care să le tai cubulete de un centimetru, 4 linguri cu ulei de măsline, 2 cepe roșii pe care să le toci în felii subțiri, 2 căței de usturoi, pe care să îi toci mărunt, 2 lingurițe cu oregano uscat, o conservă cu 400 de grame de roșii tocate, 2 linguri de oțet balsamic, 3 linguri cu busuioc proaspăt, 100 de grame de parmezan ras, 2 bile de mozzarela proaspătă, pe care să le rupi în bucăți.

Citeste si: Cum se face chili con carne, o mâncare picantă, dar extrem de delicioasă

Cum să prepari vinete și dovlecei gratinați, cu mozzarela și parmezan

Dificultatea de preparare a acestei rețete este una ușoară.

Timpul de preparare este de 35 de minute. Din ingredientelemaisusmenționatepoțipregăti 4 porții. Primul lucru pe care trebuie săîl faci este săîncălzești cuptorul la 180 de grade Celsius. Pregătește o tigaiemareîn care să pui uleiul de măsline, ceapa, usturoiul și oregano. Călește-le la foc mediu timp de 5 minute. Ulterior, adaugăvineteleșilasă-le pe foc să se pregăteascătimp de 3 minute. După ce s-au rumenit, adaugăconserva de roșii tocate, oțetul balsamic șilasă-le săclocoteascăla foc timp de 2 minute. Presarăpeste parmezanul ras. Pregătește o tavă pentru gratin șiîntinde amestecul. Pune deasupra feliile de dovlecel șibucățile de mozzarela. Stropește totul cu puțin ulei de măslineșilasăla cuptor timp de 15 minute, până ce dovleceii s-au rumenit și o parte din zeamă s-a evaporat. Mâncarea se serveștecaldă. Poftăbună!



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Pentru că i s-a cerut, Andreea Bănică pune în aplicare! Vedeta a pregătit o rețetă delicioasă de varză călită cu ciolan. "Bag toată compoziția la cuptor să se rumenească pentru 20-25 de minute!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani și-a pierdut viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar

Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor