Avertisment oficial al medicilor: aceasta este mancarea care îti grabeste moartea

Avertisment oficial al medicilor: aceasta este mancarea care îti grabeste moartea
Avertisment oficial al medicilor: aceasta este mancarea care îti grabeste moartea

Conform unei cercetari ale carei rezultate au aparut in revista "American Journal of Clinical Nutrition", riscul de mortalitate este crescut de un asemenea obicei alimentar.

 

Cercetatorii suedezi au studiat 76.645 de barbati si femei, pentru a-si da seama ce legatura exista intre consumul de carne rosie si scaderea sperantei de viata.
In categoria carnii procesate pot fi incluse, printre altele, carnatii si mezelurile. Expertii avertizeaza asupra pericolului legat atat de carnea de porc, cat si de cea de vita. Trebuie mentionat faptul ca ei au studiat efectele acestui aliment asupra consumatorilor timp de aproximativ 15 ani.
In intervalul respectiv, 20% dintre subiecti au murit. In comparatie cu cei care nu au mancat carne, persoanele care au consumat circa 300 de grame zilnic au trait cu circa doi ani mai putin. De exemplu, 100 de grame de carne procesata mancata in fiecare zi a insemnat o reducere a vietii cu aproximativ noua luni.
"E de presupus ca atat carnea procesata, cat si cea neprocesata ar putea avea mecanisme biologice diferite, rezultand in diferite efecte asupra mortalitatii", sustin autorii studiului.
Carnea rosie e o sursa de zinc si proteine, dar procesarea ei are ca rezultat aparitia unor componente care pot contracara efectele benefice. Totusi, specialistii spun ca e nevoie de mai multe studii care sa arate cum afecteaza carnea rosie neprocesata sanatatea oamenilor, caci mecanismul actiunii ei asupra organismului nu este clar.
Sursa: realitatea.net

Cercetatorii suedezi au studiat 76.645 de barbati si femei, pentru a-si da seama ce legatura exista intre consumul de carne rosie si scaderea sperantei de viata.



In categoria carnii procesate pot fi incluse, printre altele, carnatii si mezelurile. Expertii avertizeaza asupra pericolului legat atat de carnea de porc, cat si de cea de vita. Trebuie mentionat faptul ca ei au studiat efectele acestui aliment asupra consumatorilor timp de aproximativ 15 ani.

In intervalul respectiv, 20% dintre subiecti au murit. In comparatie cu cei care nu au mancat carne, persoanele care au consumat circa 300 de grame zilnic au trait cu circa doi ani mai putin.
De exemplu, 100 de grame de carne procesata mancata in fiecare zi a insemnat o reducere a vietii cu aproximativ noua luni.

"E de presupus ca atat carnea procesata, cat si cea neprocesata ar putea avea mecanisme biologice diferite, rezultand in diferite efecte asupra mortalitatii", sustin autorii studiului. Carnea rosie e o sursa de zinc si proteine, dar procesarea ei are ca rezultat aparitia unor componente care pot contracara efectele benefice.
Totusi, specialistii spun ca e nevoie de mai multe studii care sa arate cum afecteaza carnea rosie neprocesata sanatatea oamenilor, caci mecanismul actiunii ei asupra organismului nu este clar.

Sursa: realitatea.net

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

 



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

Cum să-ți atragi soțul de vis: 5 tehnici de manifestare care funcționează

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Adevăratul motiv pentru care celebra actriță Fadik Sevin Atasoy a părăsit distribuția serialului Totul pentru familia mea, în care a jucat rolul Şengül! A fost nevoită să se retragă sau totul s-a întâmplat conform scenariului?

Imaginile durerii la înmormântarea Denisei! Ce s-a întâmplat cu tânăra ucisă de Șacalul din Constanța: "Inima și sufletul meu..."


Cookies