Avertismentul experților. De ce nu trebuie să purtăm masca de protecție pe bărbie sau pe gât

Avertismentul experților. De ce nu trebuie să purtăm masca de protecție pe bărbie sau pe gât
Avertismentul experților. De ce nu trebuie să purtăm masca de protecție pe bărbie sau pe gât

Experții atrag atenția, după ce multe persoane au început să poarte masca pe bărbie sau pe gât atunci când se află în public sau când mănâncă.

De la declanșarea pandemiei de coronavirus, specialiștii din întreaga lume au sfătuit populația să poarte masca de protecție împotriva transmiterii noului coronavirus.

Cele mai multe persoane sunt tentate să-și lase masca pe bărbie atunci când mănâncă, beau sau vorbesc, dar experții au tras un semnal de alarmă în legătură cu acest obicei, transmite Mirror.

„Asigurați-vă că aveți masca pe fața sau că este dată jos, dar niciodată pe bărbie sau în jurul gâtului”, a avertizat un specialist.

Experții au dezvăluit faptul că gâtul este expus la bacterii și virusuri, fiind o zonă neacoperită, iar acest lucru este un adevărat pericol. Dacă masca este trasă pe bărbie sau pe gât, interiorul acesteia va fi contaminat, iar în momentul în care va fi pusă înapoi pe nas și gură, există riscul infectării.

masca de protectie
masca de protectie

Foto: East Midlands Ambulance Service/Facebook)

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Tot specialiștii au mai adăugat că dacă avem nevoie să mâncăm, să bem sau să vorbim, ar trebui să o dăm jos și să o înlocuim cu una nouă.

Dr. Virgil Musta a răbufnit: „E şi personal medical care nu crede în COVID"

Dr. Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeş din Timișoara, spune că prognoza făcută de Guvern, potrivit căreia România ar putea atinge 1200-1600 cazuri noi de COVID pe zi, devine un scenariu plauzibil, dacă oamenii nu vor respecta regulile recomandate de medici pentru perioada pandemiei.

Citeste si: Nelu Tătaru, avertisment dur despre coronavirus: „O mie de cazuri pe zi!”

Virgil Musta: E personal medical care nu crede în COVID

În ce priveşte mesajele false şi teoriile conspiraţioniste care circulă mai ales pe internet, dr. Virgil Musta spune că s-a confruntat cu astfel de situaţii, dar nu numai în mediul virtual, ci chiar în spital. 

Mai mult, medicul atrage atenţia că a întâlnit nu numai pacienţi care spun că nu cred în existenţa coronavirusului, dar sunt cazuri şi în rândul cadrelor medicale. 

Citește și: „Nu credeam că se va duce la cea mai bună prietenă a mea”. A putut Ozana Barabancea să îl ierte pe fostul ei soț pentru infidelitatea sa?- kanald.ro

Citește și: Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare- stirilekanald.ro

Citeste si: Mărturia unei asistente medicale infectată cu coronavirus: ”Sunt la ATI Balș de zece zile. Este iadul aici...”

„Mai grav, am întâlnit şi o asistentă medicală care a considerat că nu există virusul, nu a respectat regulile şi, astfel, a îmbolnăvit colegi şi pacienţi. E vorba de peste şase îmbolnăviri", a declarat medicul. 

Ironia face că asistent medicală din această categorie a fost chiar pacient al spitalului Victor Babeş din Timişoara, acolo unde medicul Musta vindecă bolnavi de COVID-19.

„A fost internată la noi în spital, a spus că de ce o internăm că are are o viroză şi după scurt timp s-a externat. E vorba de personal medical care nu crede că boala poate fi mortală şi spunea că noi, medicii, exagerăm", a precizat dr. Musta, cel care numără sute de vindecări de COVID în prezent.



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

Cum să-ți atragi soțul de vis: 5 tehnici de manifestare care funcționează

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Adevăratul motiv pentru care celebra actriță Fadik Sevin Atasoy a părăsit distribuția serialului Totul pentru familia mea, în care a jucat rolul Şengül! A fost nevoită să se retragă sau totul s-a întâmplat conform scenariului?

Imaginile durerii la înmormântarea Denisei! Ce s-a întâmplat cu tânăra ucisă de Șacalul din Constanța: "Inima și sufletul meu..."


Cookies