Avertisment de ultim moment! Cum te poți îmbolnăvi de coronavirus fără să intri în contact cu o persoană infectată sau o suprafață contaminată

avertisment, ultim moment, studii coronavirus, cercetătorii chinezi, coronavirus
avertisment, ultim moment, studii coronavirus, cercetătorii chinezi, coronavirus

Experții chinezi au lansat un avertisment, cu privire la posibilitatea infectării fără să atingem o suprafață contaminată sau să intrăm în contact cu un bolnav.

Se pare că noul coronavirus se transmite mai ușor decât se credea, iar infecția devine din ce în ce mai periculoasă. Cercetătorii chinezi au mărturisit că ne putem îmbolnăvi de coronavirus chiar dacă nu atingem o suprafață contaminată sau nu intrăm în contact cu o persoană infectată.

Citeste si: Profesorul Alexandru Rafila, despre redeschiderea școlilor: „Programul unităţilor de învăţământ trebuie regândit”

Astfel, experții chinezi au lansat un avertisment, potrivit căruia coronavirusul poate rămâne în aer, în locurile supraaglomerate, mai multe ore sau chiar zile. Cercetătorii din Wuhan au analizat probe de aer din două spitale diferite, iar rezultatele au demonstrat că virusul care provoacă îmbolnăvirea de coronavirus, SARS-CoV-2, a fost prezent în două zone predispuse la aglomerație.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Medicii sunt în alertă! Tot mai mulți copii, internați la Terapie Intensivă. Care este legătura cu COVID-19

avertisment, ultim moment, studii coronavirus, cercetătorii chinezi, coronavirus
avertisment, ultim moment, studii coronavirus, cercetătorii chinezi, coronavirus

Cum te poți îmbolnăvi de coronavirus, fără să intri în contact cu o persoană bolnavă/ suprafață contaminată?

Experții au descoperit că particulele virale pluteau în aerul toaletelor spitalului, care nu erau dotate cu sisteme mari de ventilație.

Astfel, având în vedere că în foarte multe toalete publice ventilația este relativ deficitară, medicii au conchis că virusul poate rămâne în aerul acestor încăperi o perioadă îndelungată.

Totodată, experții au găsit urme ale virusului, precum și concentrații mari ale acestui tip de particule, în încăperile în care personalul medical își depozitează echipamentele de protecție, pentru că există mult trafic. Mai mult decât atât, cele mai recente studii demonstrează și că virusul poate rămâne lipit pe îmbrăcăminte, ca mai apoi să ajungă în aer, în momentul în care echipamentele de protecție precum măști, mănuși sau combinezoane sunt îndepărtate.

Citeste si: Nu gura este poarta de intrare în corp a coronaviruslui! Descoperire uluitoare a medicilor olandezi



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

S-a decis! Restaurantele și locurile de joacă rămân închise! News Alert

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Mesajul postat de Doinița Oancea în ziua în care Lora și Ionuț Ghenu au devenit oficial soț și soție: „Să nu vă puneți măști și filtre”

Profesorul Alexandru Rafila, despre redeschiderea școlilor: „Programul unităţilor de învăţământ trebuie regândit”

Halit Özgür Sari, protagonistul noului serial turcesc „Inimă rebelă”, pasiune nebănuită! Iată cu ce se ocupă celebrul actor când nu este pe platourile de filmare

Ultimul mesaj lăsat de secretara-șefă de la Universitatea de Medicină din București, găsită fără viață în lacul Pantelimon


Cookies