Aveți grijă la jafuri în această perioadă! Infractorii au adoptat o nouă metodă, „metoda COVID-19”

infractorii, nouă metodă, metoda covid-19, autoritățile, să înșele
infractorii, nouă metodă, metoda covid-19, autoritățile, să înșele

Infractorii au adoptat o nouă metodă, denumită chiar „metoda COVID-19”, prin care să înșele populația României. Iată sfaturile autorităților!

Se pare că în aceste zile, imaginația infractorilor iese din tipare! Infractorii au tot încercat să găsească noi modalități prin care să înșele oamenii, și au găsit o metodă pe care deja au pus-o în practică, denumită chiar „metoda COVID-19”. Cei mai predispuși sunt, în mod evident, bătrânii, ei fiind cel mai des ținta acestui fel de atacuri, însă autoritățile competente au fost alertate de o femeie în vârstă de 44 de ani.

Citeste si: Când începe școala! Ministrul Educației, anunț de ultimă oră

infractorii, nouă metodă, metoda covid-19, autoritățile, să înșele
infractorii, nouă metodă, metoda covid-19, autoritățile, să înșele

Femeia a fost victima unei tentative de furt, iar în urma cercetărilor s-a descoperit că aceasta a fost contectată pe telefonul fix, de o persoană care pretindea să fie chiar fratele victimei. Infractorul din rolul fratelui, i-a comunicat doamnei în cauză, că aflat la muncă, i s-a făcut rău și a fost transportat la spital.

Ajuns la spital, presupusul frate al victimei, a fost testat pozitiv pentru COVID-19, iar în cacest context, i-a cerut victimei 20.000 de lei, pentru a achiziționa un ventilator mecanic.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Femeia a explicat că nu are suma de bani cerută, iar infractorul a insistat fără nerușinare, replicând că va reveni cu un telefon, pentru a afla dacă a reușit să facă rost de suma exacerbată de bani.

Între timp, victima a realizat că a fost supusă unei tentative la infracțiunea de înșelăciune și l-a contactat pe fratele său, de la care a aflat că este bine și că nu se pune problema îmbolnăvirii.

Citeste si: Studiu Harvard- Rata deceselor provocate de Covid-19, legată de poluarea aerului

Din fericire, în acest caz nu au existat prejudicii financiare, dar această metodă are un impact emoțional colosal asupra victimelor, iar bătrânii sunt predispuși la aceste tentative.

infractorii, nouă metodă, metoda covid-19, autoritățile, să înșele
infractorii, nouă metodă, metoda covid-19, autoritățile, să înșele

Ce sfaturi au dat autoritățile?

În cazul în care veți fi victimele acestor apeluri, polițiștii recomando să NU oferiți date și detalii personale prin convorbirile telefonice, indiferent de rolul pe care interlocutorul și l-a atribuit. De asemenea, NU trimiteți bani sua alte bunuri materiale către persoanele necunoscute, indiferent de motivul invocat de acestea. Totodată, e foarte important să ANUNȚAȚI cea mai apropiată secție de poliție, sau apelați la numărul de urgență 112, dacă bănuiți că ați putea fi victima unei astfel de infracțiuni, de înșelăciune.

Citeste si: Medicul care face minuni la Timișoara împotriva COVID-19, Virgil Musta, avertisment teribil despre epidemia de coronavirus! ”Vom avea epidemie până în 2021”



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Oana Roman, în stare de șoc! Ce a pățit când a mers să ia pensia mamei sale: „Nu am văzut Poliție...”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies