Avocado este un fruct-minune! Descopera care sunt super beneficiile lui!

Avocado este un fruct-minune! Descopera care sunt super beneficiile lui!
Avocado este un fruct-minune! Descopera care sunt super beneficiile lui!

Originar din America Centrala, avocado este un fruct-minune fiindca are o serie de proprietati benefice. Uite cum te ajuta!

Reduce nivelul colesterolului „rau”

Un consum constant de avocado contribuie la scaderea nivelului colesterolului „rau” din sange, datorita acidului oleic si folatilor care se gasesc in compozitia lui. Astfel, riscul de a suferi de boli de inima este redus considerabil.

Mentine in limite normale tensiunea arteriala

Hipertensiunea este o problema care afecteaza milioane de persoane din intreaga lume. Pentru a preveni deteriorarea venelor si a arterelor este indicat sa mananci cat mai des avocado, deoarece acest fruct exotic reduce tensiunea arteriala, gratie potasiului si magneziului – doua minerale

pe care le contine din belsug.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Previne deteriorarea creierului

Avocadoul imbunatateste circulatia sangelui la nivelul creierului, prevenind astfel deteriorarea lui. Cu cat fluxul sangvin este mai bun, cu atat creierul primeste in timp util oxigenul de care are nevoie si substantele nutritive esentiale pentru buna lui functionare.

In plus, consumul de avocado reduce riscul de decling cognitiv la persoanele in va rsta.

Poate reduce riscul de cancer la san

Cercetarile arata ca un consum constant de avocado reduce riscul de a suferi de cancer la san, datorita grasimilor mononesaturate, a vitaminei E si luteinei pe care le contine din plin.

In plus, avocadoul stimuleaza organismul sa asimileze mai bine carotenoizii din alte fructe si legume, antioxidanti care combat efectele negative la radicalilor liberi.

In plus, tocoferolul din avocado inhiba dezvoltarea celulelor canceroase de la nivelul prostatei.



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies