Avocado, fructul miraculos pentru sanatatea organismului!

Avocado, fructul miraculos pentru sanatatea organismului!
Avocado, fructul miraculos pentru sanatatea organismului!

Consumat de secole in America Centrala si de Sud, avocado este unul dintre cele mai hranitoare fructe din lume, spun expertii nutritionisti.

Multe persoane sunt uimite de faptul ca avocado este unul dintre cele mai bune alimente care ajuta la pierderea in greutate. Foarte multi credeau ca avocado este plin de grasimi, iar grasimile sunt „rele” pentru organism. Aceasta parere este total gresita.

Avocado este unul dintre cele mai bune alimente pentru pierderea in greutate si contine una din grasimile de top care ne ajuta sa slabim.

Avocado ajuta la mentinerea controlului greutatii

Avocado are o cantitate mare de acid oleic, grasime mononesaturata, care ajuta la reducerea nivelului de colesterol.

Cercetarile indica in mod clar ca dietele bogate in grasimi mononesaturate sunt mai benefice pentru controlul greutatii, deoarece grasimile mononesaturate au efecte benefice asupra modului in care corpul tau foloseste zaharul din sange.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Avocado ajuta la reglarea functiei de insulina

Avocado are un rol important in metabolizarea zaharului din sange.

El contine un zahar interesant numit mannoheptuloza, care reduce raspunsul insulinic – un aspect critic in incercarea de a slabi.

Pentru a intelege modul in care inhibarea insulinei este de ajutor pentru pierderea in greutate, avem nevoie sa intelegem rezistenta la insulina.

O cauza a epidemiei de obezitate este rezistenta la insulina. Rezistenta la insulina apare atunci cand celulele din organism devin rezistente la actiunea insulinei.

In aceasta situatie, organismul necesita o cantitate mai ridicata de insulina pentru a-si indeplini functiile specifice, drept urmare pancreasul va produce o cantitate mai ridicata de insulina.

Atata timp cat pancreasul furnizeaza organismului cantitatea necesara de insulina, nivelul de zahar din sange va ramane constant.

Organismul persoanelor cu rezistenta la insulina secreta prea multa insulina. Nivelul crescut de insulina poate avea efecte negative asupra sanatatii – cresterea in greutate, hipertensiune arteriala, osteoporoza, boala ficatului gras si afectiuni asociate dereglarilor hormonale – sindromul de ovar polichistic.

In cazul in care pancreasul produce o cantitate mai mica de insulina decat are nevoie organismul, exista riscul ca pacientul sa dezvolte diabet zaharat de tip 2.

Avocado, prin continutul sau de mannoheptuloza, ajuta la reglarea functiei de insulina.

Avocado este foarte versatil

Exista multe feluri prin care poti include avocado in dieta ta. Da o nota cremoasa salatelor, si astfel vei avea nevoie de mai putin dressing; daca il faci piure, poate inlocui  cu succes untul in sandwich-uri.

Il poti folosi ca baza pentru sosuri rapide, servite cu baghete de legume sau crackers, sau ca topping pentru cartofii copti, daca il amesteci cu branza de vaci, iaurt sau humus. Il poti folosi, deasemenea ca o gustare rapida si hranitoare: taie-l in jumatate, scoate samburele, apoi fa un piure din pulpa chiar in coaja, amestecand-o cu sos Tabasco sau Worcestershire sau cu suc de lamaie. Avocado este un aliment recomandat si pentru bebelusi, atunci cand incep sa-si diversifice alimentatia.
Il poti face piure, cu mar din compot, cu dovleac copt sau cu cartofi dulci. Merge foarte bine in salate de fructe, daca este putin necopt. Incearca o salata de mango, capsuni si avocado, stropita cu sucul de la jumatate de grapefruit si presarata cu menta proaspata.
Sursa: www.dcnews.ro



Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies