Banana bread cu ciocolată reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de banana bread cu ciocolată.
Rețetă de Banana bread cu ciocolată
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de Banana bread cu ciocolată, absolut delicioasa, în doar 11 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de 30 de minute
Timp de preparare – o ora
Timp total – o ora si 30 de minute
Re ț eta de Banana bread cu ciocolată este pentru 6 persoane
Citește și: Banana bread cu caramel. O delicatesă!
Citește și: Celebra Banana bread! Cu adevărat pufoasă și cu un gust intens de banane!
Ingrediente – Banana bread cu ciocolată
Ingrediente pentru banana bread:
- 3 banane coapte, zdrobite
- O jumătate de cană de unt, la temperatura camerei
- Un sfert de cană de zahăr brun
- 2 ouă, bătute
- 1 linguriță extract de vanilie
- O cană si jumătate de făină
- 1 linguriță praf de copt
- O jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu
- Un sfert de linguriță de sare
- O jumătate de cană de ciocolată neagră, tăiată cubulețe
Ingrediente pentru topping:
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
- O jumătate de cană de ciocolată neagră, topită
- 1 banană, felii subțiri
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.
Mod de preparare - Banana bread cu ciocolată
Pasul 1. Încingeți cuptorul la 180 de grade Celsius și pregătiți o tavă de chec tapetată cu hârtie de copt.
Pasul 2. Într-un bol mare, mixați o jumătate de cana de unt, la temperatura camerei și un sfert de cana de zahăr brun până devin spumoase.
Pasul 3. Adăugați 2 ouă bătute, 3 banane coapte zdrobite și 1 linguriță de extract de vanilie. Amestecați bine.
Pasul 4. În alt bol, combinați o cana si jumătate de făină, 1 linguriță de praf de copt, o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu și un sfert de linguriță de sare.
Pasul 5. Adăugați treptat amestecul de făină în compoziția de banane, amestecând bine după fiecare adăugare.
Pasul 6. Adăugați o jumătate de cană de ciocolată neagră, tăiată cubulețe în compoziție și amestecați ușor.
Pasul 7. Turnați compoziția în tava de chec pregătită și coaceți timp de aproximativ 50-55 de minute sau până când trece testul scobitorii.
Pasul 8. Scoateți tava din cuptor și lăsați-o să se răcească timp de 10 minute înainte de a scoate banana bread-ul din tavă. Lăsați să se răcească complet pe un grătar.
Pasul 9. Pentru a face topping-ul, topiți o jumătate de cana de ciocolata neagră într-un bol mic în baie de aburi.
Pasul 10. Decorați banana bread-ul cu ciocolata topită și felii subțiri dintr-o banană. Lăsați ciocolata să se întărească înainte de a tăia felii.
Pasul 11. Banana bread-ul cu ciocolată și topping-ul de ciocolată și banane este o gustare delicioasă și satisfăcătoare. Acest desert se păstrează proaspăt timp de câteva zile. Banana bread-ul cu ciocolată este o rețetă clasică pentru a folosi bananele prea coapte, iar în această versiune, am adăugat ciocolată în aluat și am decorat cu ciocolată topită și felii de banane. Acest desert este foarte ușor de pregătit și este perfect pentru micul dejun sau pentru o gustare rapidă.
Banana bread cu ciocolată este gata și se poate servi calda. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de Paste cu pui și ciuperci. Bune de savurat cu familia!