Banana bread, checul cu banane, este o rețetă care a devenit virală pe internet. Este un desert rapid, care merge de minune la micul dejun, cu o cană de lapte fierbinte sau cu un ceai.
Checul cu banane capătă din ce în ce mai multă popularitate și în România. Este un chec pufos, care se prepară imediat, dar la fel de repede va dispărea din tavă.
Banana bread, checul perfect pentru diminețile răcoroase
Checul cu banane, cunoscut pe internet sub denumirea de banana bread, este unul dintre deserturile cele mai populare în acest moment. Asta pentru că se face numaidecât, din doar câteva ingrediente și este incredibil de gustos.
Ca majoritatea checurilor, și acesta este pufos și poate fi consumat chiar și după câteva zile, asta dacă mai rămâne ceva din el după ce îl scoateți din cuptor.
Banana bread este varianta ideală de desert, mai ales atunci când aveți prin bucătărie câteva banane prea coapte, pe care nu le mai mănâncă nimeni. Acest chec poate fi servit și dimineața, atunci când vă savurați cafeaua sau împreună cu o cană de ceai sau de lapte cu cacao.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
- 350 g făină
- o linguriță bicarbonat de sodiu
- o jumătate de linguriță sare
- 6 banane foarte coapte
- 100 g unt
- două ouă
- 150 g zahăr brun
- esență de vanilie
- 40 g zahăr alb
- o banană mai mică (pentru decor)
- 100 g nuci, fructe confiate sau stafide
Cum se prepară celebrul desert banana bread
Primul lucru pe care trebuie să îl faceți este să dați drumul la cuptor la temperatura de 200 de grade. După aceea, puteți să vă apucați de pregătit checul. Amestecați făina cu sarea și cu bicarbonatul de sodiu.
Puneți bananele într-un castron mai mare și pasați-le cu ajutorul blenderului, până obțineți un piure. Aveți grijă întotdeauna ca bananele să fie cât mai coapte.
Doar așa desertul va fi aromat și va avea un gust intens de banane.Peste bananele zdrobite adăugați untul, pe care trebuie să îl topiți înainte, zahărul, ouăle și esența de vanilie. Amestecați foarte bine aceste ingrediente.
La final, puneți și făina și omogenizați compoziția. Dacă doriți, puteți adăuga în banana bread nuci, stafide sau fructe confiate. Checul va ieși însă la fel de bun și simplu, doar cu banane.
Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt turnați aluatul. Pe părțile laterale ale checului puteți pune câteva rondele de banane. Deasupra presărați zahărul alb și băgați tava la cuptor pentru aproximativ 50 de minute.
Înainte de a scoate checul din cuptor, faceți și testul cu scobitoarea. Lăsați-l să se răcească și de-abia după aceea îl puteți tăia.