Banana prăjită este un desert cu tentă asiatică și ocupă un loc fruntaș în inima românilor.
Banana prăjită este un desert cu tentă asiatică și ocupă un loc fruntaș în inima tuturor românilor. Este un desert care arată extrem de bine și se prepară foarte ușor. Mai mult, bananele prăjite pot fi servite chiar și in zilele de post.
Ingredientele se găsesc peste tot și chiar dacă făina de orez nu este un aliment comun în bucătăria românească, se găsește la orice Plafar bine aprovizionat.
Trebuie să folosiți banane foarte coapte, pentru că sunt extrem de dulci și aromate.
Ingrediente pentru 8-10 portii: – 8 banane mari – 150g făină de orez+ 4 linguri făină de orez
– 110g zahăr brun – 40g fulgi de cocos – 180 ml apă amestecată cu 2 lingurițe de bicarbonat – o linguriță de sare – 2 linguri semințe de susan – praf de scorțișoară – 500ml ulei de floarea soarelui
Citeste si: Rețetă de pască din ciocolată. Un desert mai dulce pentru masa de Paște
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Iată rețeta minune pentru banane prăjite delicioase!
Se amestecă făina de orez, zahărul brun, fulgii de cocos, apa, sarea, semințele de susan și scortișoara într-un bol.
Se va obține un aluat mai gros decât cel pentru clătite, care trebuie amestecat foarte bine, pentru a nu se forma cocoloașe. Se taie bananele în felii groase (dintr-o banană mare trebuie să rezulte aproximativ 5 felii).
Se tăvălește fiecare felie de banană prin făina de orez.
Se încinge uleiul într-o tigaie încăpătoare.
Bananele se dau prin aluat și se apasă ușor cu mâna, pentru a se forma o crustă groasă în jurul lor.
Bananele se prăjesc apoi în ulei timp de 2-3 minute pe fiecare parte sau până când devin rumenite ușor, aurii și numai bune de mâncat.Se scot bananele prăjite și se așază pe o hârtie de bucătărie, ca să se poată absorbi surplusul de ulei.
Puteți pregăti un sos delicios din 85g miere, 130ml apa si 50g zahăr brun, pe care le puneți într-o crăticioară, le amestecați bine si le lăsați să fiarbă aproximativ 5-6 minute sau până se obține un sirop dens, închis la culoare, pe care il veți turna fierbinte peste bananele prăjite.
Sperăm că v-a fost de folos reţeta noastră pentru banane prăjite şi vă mai aşteptăm pe kfetele.ro şi cu alte ponturi interesante.
Citeste si: Rețetă de cornuri cu gem. E un desert pe care îl poți servi la micul dejun