Barbatii incep sa aiba probleme cu memoria mai repede decat femeile!

Barbatii incep sa aiba probleme cu memoria mai repede decat femeile!
Barbatii incep sa aiba probleme cu memoria mai repede decat femeile!

Barbatii de peste 40 de ani au probleme cu memoria mai mari decat femeile de aceeasi varsta, sustine un studiu realizat de oameni de stiinta americani si citat de The Daily Telegraph.

Rezultatele cercetarii au indicat ca, desi hipocampul — zona cerebrala responsabila de procesul de memorare — incepe in mod normal sa scada in volum, la ambele sexe, incepand cu varsta de 30 de ani, la barbati aceasta diminuare tinde sa aiba loc mai rapid.

Potrivit doctorului Clifford Jack Jr. de la Clinica si Fundaţia Mayo din Minnesota, este neclar de ce la femei aceasta diminuare a hipocampului are loc mai incet, dar explicatia ar putea avea legatura cu faptul ca estrogenii (secretati in cantitati semnificativ mai mari la femei) le protejeaza acestora creierul pana la o varsta mai inaintata.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Studiul — realizat pe 1.246 persoane cu varste cuprinse intre 30 si 95 de ani — a indicat totodata ca problemele de memorie sunt resimtite de catre toate persoanele care au ajuns la jumatatea vietii si ca prezenta acestora nu trebuie sa ii ingrijoreze automat, ca prevestind dementa.


Citeste continuarea pe: www.doctorulzilei.ro



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Strugurii îngrașă? Ce spun nutriționiștii, când e cel mai bine să-i consumi și cum

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Sumă exorbitantă cerută de Delia pentru o oră de cântat

Întrebări amuzante pentru băieți la prima întâlnire. Ce să-l întrebi ca să stârnești hohote de râs și să-l cunoști mult mai bine

Andreea Mantea îl contactează pe fostul iubit al Rebeccăi! Care este, de fapt, relația dintre cei doi? Aflați ce se va întâmpla în Casa iubirii marți, 24 septembrie, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D

"N-am mai dormit de când s-a întâmplat". Cătălin conducea tramvaiul care l-a ucis pe ofițerul SPP!


Cookies