Oul copt in cartof este o mancare interesanta si gustoasa, cu o cantitate mica de grasimi si cu un continut caloric destul de mic.
Ingrediente pentru doua portii:
- doi cartofi mari (aproximativ 500 grame);
- doua oua;
- putin unt (aproximativ 10 grame);
- cascaval sau cas afumat;
- verdeata (patrunjel, marar sau ceapa verde);
- sare si piper.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Mod de preparare
Spalati si puneti cartofii la copt intr-un cuptor pe gaz, curent electric sau microunde.
Puneti in scobitura untul, sarea, piperul, cascavalul ras si putina verdeata.
- din cartoful scos din scobitura puteti face un piure pe care il adaugati deasupra oului
- peste cartof puneti capacul taiat anterior, iar din cartoful scos faceti un piure pe care il serviti separat sau langa cartoful cu ou.
Introduceti intr-un cuptor preincalzit la 180° C pentru aproximativ 15-20 minute, in functie de cat de tare doriti oul.
sursa: cesamancam.ro