Dovlecelul este o leguma de vara extrem de accesibila si sanatoasa, pe care o poti gati in mai multe moduri delicioase. Afla de la noi cum sa faci barcute de dovlecei umpluti.
Bărcuţe din dovlecel umplute cu carne! Dovlecelul este o leguma de vara extrem de accesibila si sanatoasa, pe care o poti gati in mai multe moduri delicioase. Afla de la noi cum sa faci barcute de dovlecei umpluti.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Ce ingrediente ai nevoie pentru a pregati barcute de dovlecei umpluti
Pentru a pregati aceasta reteta, ai nevoie de 3 dovlecei ori zucchini, 450 de grame de carne tocata de pui sau porc, ori vita, o cana cu pesmet, un catel de usturoi pisat, un borcan cu sos pentru paste, o jumatate de cana cu parmezan ras, o jumatate de cana cu mozzarella rasa.
Citeste si: Vinete cu parmezan în sos de roşii!
Cum pregatesti barcute de dovlecei umpluti
Dificultatea de preparare a acestei retete este una usoara. Primul lucru pe care trebuuie sa il faci este sa incalzesti cuptorul la 175 de grade Celsius. Ia dovleceii, taie-le capetele, apoi taie-i pe jumatate. Scoate pulpa si semintele folosindu-te de o lingura si pune-le intr-un bol. Amesteca apoi pulpa de dovlecel cu carnea tocata, usturoiul pisat, pesmetul si parmezanul ras.
Acum poti sa umpli jumatatile de dovlecel cu amestecul obtinut si sa le asezi apoi pe o tava pentru copt. Toarna sosul peste dovlecei si acopera tava cu folie de aluminiu. Acum tot ce trebuie sa faci este sa coci timp de 45 de minute sau pana cand carnea tocata este facuta. Indeparteaza folia si presara la sfarsit cu mozzarella, apoi pune iarasi la cuptor si lasa cu aproximatie 5 minute, pana cand mozzarella se topeste. Pofta buna!