Bătălia meniurilor: Vegetarian vs. Carnivor. Care este mai benefic pentru sănătate?

Bătălia meniurilor: Vegetarian vs. Carnivor. Care este mai benefic pentru sănătate?
Bătălia meniurilor: Vegetarian vs. Carnivor

Există diferite motive pentru care persoanele aleg să abordeze diverse stiluri de viață, iar unii aleg să fie vegetarieni, deoarece carnea este nocivă pentru ei sau iubesc foarte mult animalele.

Ca principiu, după cum spune cel mare nutriționist al planetei.origine vegetală, în forma cea mai apropiată de starea lor naturală, adică în formă integrală și nerafinată.

Meniu vegetarian vs. meniu carnivor

Când vine vorba de alegerea dintre un meniu vegetarian și unul carnivor, iată câteva sfaturi care te pot ajuta să faci o decizie înțeleaptă:

1. Informează-te înainte de a lua o decizie 

Citește și: Care sunt capcanele dietelor de slăbire. Cum să-ți atingi obiectivele de pierdere în greutate în mod sănătos și sustenabil!

Bătălia meniurilor: Vegetarian vs. Carnivor[Sursa foto: freepik]

Citește și: Dieta fără gluten- mit și adevăr. Beneficii, sfaturi practice și opțiuni alimentare delicioase pentru o viață sănătoasă și fără restricții!

2. Consultă un specialist în nutriție 

Virgil Stroescu, nutriționist, doctor în modificări endocrinologice și metabolice, a sfătuit oamenii, în cadrul unei emisiuni TV, să consume mai multe cereale, fructe, legume integrale, leguminoase, verdețuri, semințe, nuci și alune și foarte important să evite adaosul de sare, ulei și zahăr.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Este foarte important să căutați să obțineți 80% din calorii sub formă de carbohidrați, 10% din grăsimi și 10% proteine.

Dacă iei în considerare o tranziție către o dietă vegetariană sau carnivoră, este întotdeauna recomandat să consulți un specialist în nutriție.

 „Consumați multe cereale, fructe, legume integrale, leguminoase sau boabe, verdețuri, semințe, nuci și alune. Evitați adaosul de sare, ulei și zahăr, căutați să obțineți 80% din calorii sub forma de carbohidrați, 10% din grăsimi și 10% din proteine, atât, nimic mai mult.

Sunt trei categorii de a te hrăni: vegetal, animal și omnivor. Care e cea mai bună, noi spunem omnivor, dar este greșit. Dacă spun așa, avem alimentația sănătoasă și toxică, care este cea mai bună, începem să le amestecăm. Trebuie să mâncăm proteine, pe care le găsim în leguminoase, adică mai multă fasole, mazăre, linte, în cereale integrale, nu pâine albă, aceea nu ține de foame. Dacă mâncați trei felii de pâine integrală s-a terminat”,
a
menționat nutriționistul.

3. Concentrează-te pe diversitatea alimentară 

Bătălia meniurilor: Vegetarian vs. Carnivor[Sursa foto: freepik]

4. Fii atent la sursele de proteine 

Pe lângă aceste aspecte, un al factor  foarte important este să aveți acasă boluri de semințe și să luați câteva din fiecare, iar în acel moment veți observa că nu veți mai simți foamea, mai ales că sunt foarte sănătoase, iar toate bolile civilizației sunt din cauza alimentelor animale.

Citește și: Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?- kanald.ro

Citește și: Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte- stirilekanald.ro

 „De asemenea, semințe, să aveți acasă patru boluri cu semințe de floarea soarelui, luați doua din acelea și ați terminat orice foame, sunt foarte foarte sănătoase.

Toate bolile civilizației sunt din cauza hranei animale, toate. Noi avem ca o barcă cu două vâsle, mâncarea și mișcarea. Dacă mâncăm bine și ne mișcăm bine, s-a făcut un studiu pe 35 de ani cu jumătate de milion de oameni, au stat cinci ani numai să facă calculele și au văzut că cei care au o hrană serioasă, au riscul de a de se îmbolnăvi cu 40% mai puțin, cei care fac mișcare, au risc să facă cancer cu 80% mai puțin. Proteina nu intră în celulă, aminoacizii intră în celulă. Noi nu avem nevoie de proteină animală, deoarece noi nu o băgăm în noi, iar aminoacizii esențiali îi găsim numai în plante”, a mai spus el.

5. Completează cu vitamine și minerale

Bătălia meniurilor: Vegetarian vs. Carnivor[Sursa foto: freepik]

6. Gândește-te și la impactul asupra mediului în alegerea meniului tău 

Toate proteinele animale au colesterol, dar cele vegetale nu au. Proteinele animale sunt vii, dau dependență, au grăsimi saturate care înfundă vasele, iar hormonii animali pot duce la cancer. Atât dieta vegetariană, cât și cea carnivoră pot fi sustenabile dacă optezi pentru alimente provenite din surse responsabile și durabile, cum ar fi legumele și fructele locale sau carnea provenită de la producători care respectă practici etice și de conservare a resurselor. 

7. Fie că optezi pentru un meniu vegetarian sau unul carnivor, ascultă-ți corpul și observă cum reacționează la diferite alimente

Bătălia meniurilor: Vegetarian vs. Carnivor[Sursa foto: freepik]

„Toate proteinele animale au colesterol, cele vegetale nu au. Toate proteinele animale sunt vii, dau dependență, au grăsimi animale saturate care înfundă vasele, au hormoni animali, care printre altele ajută și la cancer și care dau peste cap tot sistemul nostru hormonal. Dau boli autoimune, nu ai fibre vegetale, iar fierul în cantitate mare este cancerigen. Dacă ai o tumoare mică și mănânci carne, faci din ea tumoare mare, proteinele animale dau boli alergice și sunt acide, nenorocesc organismul, îmbătrânesc, degradează.”, a mai spus specialistul.



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

Cum slăbim fară să ținem dietă. Descoperă metode eficiente pentru a pierde în greutate într-un mod sustenabil și sănătos

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar

Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor


Cookies