Există diferite motive pentru care persoanele aleg să abordeze diverse stiluri de viață, iar unii aleg să fie vegetarieni, deoarece carnea este nocivă pentru ei sau iubesc foarte mult animalele.
Ca
Meniu vegetarian vs. meniu carnivor
Când vine vorba de alegerea dintre un meniu vegetarian și unul carnivor, iată câteva sfaturi care te pot ajuta să faci o decizie înțeleaptă:
1. Informează-te înainte de a lua o decizie
2. Consultă un specialist în nutriție
Virgil Stroescu, nutriționist, doctor în modificări endocrinologice și metabolice, a sfătuit oamenii, în cadrul unei emisiuni TV, să consume mai multe cereale, fructe, legume integrale, leguminoase, verdețuri, semințe, nuci și alune și foarte important să evite adaosul de sare, ulei și zahăr.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Este foarte important să căutați să obțineți 80% din calorii sub formă de carbohidrați, 10% din grăsimi și 10% proteine.
Dacă iei în considerare o tranziție către o dietă vegetariană sau carnivoră, este întotdeauna recomandat să consulți un specialist în nutriție.
„Consumați multe cereale, fructe, legume integrale, leguminoase sau boabe, verdețuri, semințe, nuci și alune. Evitați adaosul de sare, ulei și zahăr, căutați să obțineți 80% din calorii sub forma de carbohidrați, 10% din grăsimi și 10% din proteine, atât, nimic mai mult. Sunt trei categorii de a te hrăni: vegetal, animal și omnivor. Care e cea mai bună, noi spunem omnivor, dar este greșit. Dacă spun așa, avem alimentația sănătoasă și toxică, care este cea mai bună, începem să le amestecăm. Trebuie să mâncăm proteine, pe care le găsim în leguminoase, adică mai multă fasole, mazăre, linte, în cereale integrale, nu pâine albă, aceea nu ține de foame. Dacă mâncați trei felii de pâine integrală s-a terminat”, a menționat nutriționistul.
3. Concentrează-te pe diversitatea alimentară
4. Fii atent la sursele de proteine
Pe lângă aceste aspecte, un al factor foarte important este să aveți acasă boluri de semințe și să luați câteva din fiecare, iar în acel moment veți observa că nu veți mai simți foamea, mai ales că sunt foarte sănătoase, iar toate bolile civilizației sunt din cauza alimentelor animale.
„De asemenea, semințe, să aveți acasă patru boluri cu semințe de floarea soarelui, luați doua din acelea și ați terminat orice foame, sunt foarte foarte sănătoase. Toate bolile civilizației sunt din cauza hranei animale, toate. Noi avem ca o barcă cu două vâsle, mâncarea și mișcarea. Dacă mâncăm bine și ne mișcăm bine, s-a făcut un studiu pe 35 de ani cu jumătate de milion de oameni, au stat cinci ani numai să facă calculele și au văzut că cei care au o hrană serioasă, au riscul de a de se îmbolnăvi cu 40% mai puțin, cei care fac mișcare, au risc să facă cancer cu 80% mai puțin. Proteina nu intră în celulă, aminoacizii intră în celulă. Noi nu avem nevoie de proteină animală, deoarece noi nu o băgăm în noi, iar aminoacizii esențiali îi găsim numai în plante”, a mai spus el.
5. Completează cu vitamine și minerale
6. Gândește-te și la impactul asupra mediului în alegerea meniului tău
Toate proteinele animale au colesterol, dar cele vegetale nu au. Proteinele animale sunt vii, dau dependență, au grăsimi saturate care înfundă vasele, iar hormonii animali pot duce la cancer. Atât dieta vegetariană, cât și cea carnivoră pot fi sustenabile dacă optezi pentru alimente provenite din surse responsabile și durabile, cum ar fi legumele și fructele locale sau carnea provenită de la producători care respectă practici etice și de conservare a resurselor.
7. Fie că optezi pentru un meniu vegetarian sau unul carnivor, ascultă-ți corpul și observă cum reacționează la diferite alimente
„Toate proteinele animale au colesterol, cele vegetale nu au. Toate proteinele animale sunt vii, dau dependență, au grăsimi animale saturate care înfundă vasele, au hormoni animali, care printre altele ajută și la cancer și care dau peste cap tot sistemul nostru hormonal. Dau boli autoimune, nu ai fibre vegetale, iar fierul în cantitate mare este cancerigen. Dacă ai o tumoare mică și mănânci carne, faci din ea tumoare mare, proteinele animale dau boli alergice și sunt acide, nenorocesc organismul, îmbătrânesc, degradează.”, a mai spus specialistul.